Jump to content



UPS riello netdialog NDG 1000


nikolasr200

Recommended Posts

Εδώ και μια βδομάδα έχω το συγκεκριμένο ups..

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όλα φαίνονται οκ, το μόνο που με προβλημάτισε ήταν πως είχε σειριακή έξοδο r232 ενώ ο υπολογιστής usb..

Προκειμένου να εκμεταλλευτώ το monitoring που προσφέρει το λογισμικό της aros, και σε περίπτωση απουσίας μου που κοπεί το ρεύμα, να γίνει ελεγχόμενο κλείσιμο του υπολογιστή, αγόρασα ένα καλώδιο usb to serial...

Έφτασε σήμερα, όλα ωραία και καλά, συνδέω το καλώδιο, περνάω και κάτι drivers που ήθελε, περνάω και το λογισμικό του ups..αλλά δεν εντοπίζει το ups..

Με μια αναζήτηση, βρήκα ότι παίζει θέμα με τα καλώδια usb-serial οπότε στην προκειμένη περίπτωση τι κάνω?

Ξεχνάω αυτή την λειτουργία? δοκιμάζω άλλο καλώδιο? ή υπάρχει κάποια λύση μέσω ρυθμίσεων/drivers ?

το chipset του καλωδίου αν θυμάμαι καλά είναι prolific ή κάπως έτσι και το καλώδιο της pluscom.cn

Link to comment
Share on other sites

Ναι, εμπιπτει. Απο την μια τζαμπα εδωσες λεφτα και πηγες και πηρες serial to usb, απο την αλλη εισαι τυχερος γιατι η μητρικη σου εχει serial port. Λοιπον, εδω :

MSI Global - Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

γραφει :

Internal I/O Connectors

- 1 x Serial port connector

- 1 x Parallel port connector

Οποτε εχεις και serial και παραλληλη. Κατεβασε το manual και πηγαινε στην 18 σελιδα. Το JCOM1 που εχει πανω αριστερα, ειναι το header που βγαζει το serial port. Στην 32 σελιδα εχει και το layout του header.

Αυτο που πρεπει να βρεις εσυ τωρα, ειναι ενα λαμακι, που μπαινει εκει που μπαινουν οι καρτες του υπολογιστη, και να εχει μια σειριακη θυρα (απο μεσα θα βγαζει καλωδιο που θα συνδεεται πανω στην μητρικη). Θα ριξω μια γρηγορη ματια μηπως βρω τπτ σε κανα μαγαζι. Παντως εγω παλιοτερα που ειχα χρειαστει κατι τετοιο, ξηλωσα ενα απο ενα αρκετα παλιο pc. Καποτε ηταν standar αυτα τα λαμακια.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

δύο νέα προβλήματα..

α) το καλώδιο της θύρας είναι μόνο 25mm και δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια στο πίσω μέρος του υπολογιστή..υπάρχει επέκταση..?

β) δεν μπορώ να καταλάβω αν η ροζ γραμμή είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω στην καλωδιοταινία..στη σύνδεση με τη motherboard..

Link to comment
Share on other sites

νομίζω κάτι τέτοιο χρειάζομαι..αλλά στα ελληνικά πως το ψάχνουμε?

κεκτημένη ταχύτητα δεν έβαλα το link http://www.ebay.co.uk/itm/INTERNAL-MOTHERBOARD-9-PIN-USB-EXTENSION-CABLE-M-F-/140570659929?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item20baaa0c59

Link to comment
Share on other sites

η κατάσταση αρχίζει να γίνεται εκνευριστική..

α) έλεγξα ένα ένα τα πινάκια του σειριακού bracket αν πηγαίνουν στην κατάλληλη έξοδο..όλα καλά..

β) το pc (windows 7) εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το Ups

γ) μου δάνεισαν ένα laptop με ενσωματωμένη σειριακή θύρα και με το που έβαλα το πρόγραμμα του ups και συνέδεσα το ups το αναγνώρισε κατευθείαν αλλά είχε και μια άλλη διαφορά ότι είχε windows xp, γεγονός που σημαίνει ότι

γ1) το ups δεν έχει πρόβλημα και μπορεί να επικοινωνήσει

γ2) ίσως να μας κάνουν τη μανούρα τα win7

γ3) ίσως να έχει πρόβλημα η μητρική στη σειριακή έξοδο

γ4) ίσως να χρειάζεται κάποιου είδους ενεργοποίηση? δεν έχω βρει κάποια αναφορά στο google..

Link to comment
Share on other sites

Μπες στο bios και δες αν ειναι ενεργοποιημενη η σεριακη. Αν ειναι ενεργοποιημενη, θα πρεπει να την βλεπεις και στο device manager των windows...

Συγκεκριμενα πας intergrated periferals -> i/o devices -> com port

Link to comment
Share on other sites

update..

λοιπόν, έχοντας έναν σκληρό δίσκο από τον παλιό υπολογιστή, του έκανα format, και το εγκατέστησα win xp όπως είχε και το laptop για να δω αν είναι θέμα λειτουργικού ή αν παίζει πρόβλημα με τη σειριακή.. παρά την εγκατάσταση των xp και πάλι το ups δεν αναγνωρίστηκε..το ίδιο και με virtual pc xp mode από τα win7..

σήμερα τον πήγα στο πλαίσιο, 3.58 το μεσημέρι, μέχρι τις 9 τους είχα κάνει 3 τηλέφωνα ενώ εκείνοι κανένα, και τελικά υπολογιστή δεν παρέλαβα, ούτε μια πρώιμη έστω διάγνωση για το τι μπορεί να φταίει μετά από 5 ώρες..!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.