Jump to content



Ετοιμοθανατος σκληρος (?).. - Ζητειται diagnostic tool


RGit7789

Recommended Posts

Καλησπερες,

Eνας φιλος μου εδωσε το laptop του (ενα samsung np-r519) να το κανω format και να ξαναπερασω τα windows (win7 Home premium 32αρια) μετα απο ενα crash στο boot sector. Αν και με παιδεψε λιγο (αναγκαστηκα να κανω αρκετες φορες εγκατασταση/format μιας και εβλεπα συνεχως σφαλματα) τελικα μπορεσα να τα περασω σε ενα μικρο partition. Το συστημα ξεκινησε αρχικα ρολοι και αφου εγκατεστησα καποια βασικα utilities εκανα ενα restart για να περαστουν και οι ενημερωσεις του windows update.

Το επομενο startup πηρε αιωνες! Eκανε καπου στα 10-15' για να δειξει το login και στη συνεχεια τα παντα μεσα στα windows σερνονταν. Αυτη τη στιγμη μετα απο 1-2 restart το συστημα δεν ξεκιναει καν (black screen και ο σκληρος ουτε αναπνεει).

Ολα δειχνουν οτι ο σκληρος ειναι ετοιμοθανατος, παρολα αυτα θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις καποιο tool που θα μπορουσα να δοκιμασω για να τον επαναφερω, τουλαχιστον προσωρινα. Κατι που να μπορουσα ισως να περασω σε ενα bootable cd για να μπορεσει να τρεξει απο εκει.

Τυχαινει να εχω ηδη καμενο ενα δισκακι του Ubuntu live cd. Υπαρχει μηπως καποιο αξιοπιστο εργαλειο σε linux που θα μπορουσε να βοηθησει?

Ευχαριστω οποιον απαντησει

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.