Jump to content



Nεα οθόνη Dell U2410 grainy προβλήματα


chek2fire

Recommended Posts

Εδώ και 4 μέρες είμαι κάτοχος της Dell U2410. Την αγόρασα για να αλλάξω την παλιά μου samsung 2232bw και επειδή διάβαζα παντού αρκετά θετικά σχόλια μέχρι ενθουσιώδη για τα panel της Dell και ιδίως για την U2410 που την πρότειναν όλοι σαν κορυφαία.

Δύστυχος εγώ δεν έίδα κάτι τέτοιο που να δικαιολογεί τέτοιο ενθουσιασμό. Στην περίπτωση μου έχει πολύ έντονο grainy πρόβλημα και σε επιφάνειες με έντονο φωτεινό πρόβλημα σαν το λευκό το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο και για τα γούστα μου εώς ενοχλητικό.

το λευκό δεν είναι σαν λευκό αλλά σαν dirty white η ακόμα και χρώματα ανοιχτά όπως το γκρι δείχνουν με αυτό τον τρόπο. Είναι πρόβλημα του panel που έχω αγοράσει η είναι γενικό πρόβλημα των panel της Delll.

Σκέφτομαι σοβαρά να την γυρίσω πίσω. Δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω σε ένα τέτοιο panel για πολλά χρόνια όπως έκανα με την άψογη 2232bw.

Πείτε γνώμες πριν αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα στην Dell για αντικατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να απαντήσει κάποιος περισσότερο σχετικός με το θέμα, να σου πω ότι πήρες οθόνη με ευρεία Χρωματική γκάμα [110% (CIE 1976)], που μάλλον δεν απευθύνεται σε απλούς χρήστες, αλλά σε επαγγελματίες. Επίσης, μάλλον οι εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν είναι και πολύ καλές και χρειάζεται calibration, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με τα χρώματα..

Η Dell U2412M έχει μικρότερη χρωματική γκάμα κ μάλλον είναι για τους λιγότερο ψαγμένους και επαγγελματίες και οι εργοστασιακές της ρυθμίσεις είναι περισσότερο αποδεκτές στο μάτι.

Link to comment
Share on other sites

να σου πω το έψαξα το θέμα εδώ και μέρες για την οθόνη και το grainy που έχει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά σχεδόν σε όλα τα panel της dell υπάρχει αυτό το πρόβλημα λόγο του antiglossy panel που έχει. Συν ότι η dell δεν χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως κάνουν οι υπόλοιποι για περιορισμό του grainy.

Η οθόνη όμως εκτός από αυτό το πράγμα που εδώ που τα λέμε έχω αρχίσει να το συνηθίζω έχει μια εκπληκτική απεικόνιση σε φωτογραφίες χρώματα video games μιλάμε εκεί με έχει κερδίσει με διαφορά.

Αν δεν είχε και αυτό το grainy για μένα θα ήταν η κορυφαίο της αγοράς ever αυτή η οθόνη.

Αλήθεια calibration πως θα κάνω? Υπάρχει κάποιο free πρόγραμμα? Τα εργοστασιακά της προγράμματα που έχουν είναι κάπως αποδεκτά αλλά η οθόνη δείχνει ότι θέλει παραπάνω ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Σου ξαναλέω ότι δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αλλά από τα λίγα που έχω ψάξει κ για τις δικές μου οθόνες, έχω καταλάβει για να γίνει σωστή δουλειά χρειάζεται καλιμπραρισμα με μηχάνημα που συνοδεύεται και από λογισμικό. Το καλιμπραρισμα με free software και το μάτι σου σίγουρα θα έχει σφάλματα. Αν δε βρεθεί κανείς πιο ειδικός να το απαντήσει ψάξε στο google κ θα βρεις πολλά χρήσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Μια και δουλεύω linux το έψαξα λίγο και βρήκα το argyll που μαζί με ένα πρόγραμμα gui που υπάρχει να το διαχειρίζεσαι μπορείς να κάνεις calibration και συστήνεται από όλους σαν αρκετά αξιόπιστο για ελεύθερο λογισμικού πρόγραμμα.

Αυτά τα προγράμματα φαντάζομαι απαιτούν να έχεις και κάποιο μηχάνημα η δουλεύουν και αυτόνομα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.