Jump to content



Recommended Posts

Εχω τρέλα σημερα... ιστρος μεγαλος λεμε! :jump: :jump: :jump: :jump:

Πολλοί άνθρωποι όταν μιλάνε περί μνήμης (η και γενικά περί overclocking) συχνά χρησιμοποιούν την λέξη burning .Σύμφωνα με τα διάφορα λεξικά πληροφορικής, η λέξη burning έχει περιφραστική έννοια, Το να τρέχεις ένας σύστημα ή μια συσκευή σε μία χρονική περίοδο για να επιβεβαιωθείς ότι όλοι οι παράγοντες λειτουργούν σωστά. Πιο ειδικευμένα, Memory Burning λέγεται η διαδικασία η οποία μας δείχνει αν η μνήμη μας είναι αξιόπιστη και σταθερή! Στην ουσία, αυτό που πραγματικά κάντε είναι να ζορίζετε τις μνήμες σας. Να δείτε που υστερούν και πώς μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε καλύτερα! Η διαδικασία αυτή, είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί μεγάλη υπομονή! Θα πρέπει να παιδευτείτε για να βρείτε την μέγιστή τους επίδοση (πολλές φορές θα χρειαστεί να μειώνετε τα Timings και να αυξάνετε την ταχύτητα αλλά και το ανάποδο τόσες φορές ώστε να βρείτε τις υψηλότερες δυνατές ασφαλής ρυθμίσεις). Πολύ χρήσιμο θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα μολύβι και ένα χαρτί και να σημειώνετε τις ρυθμίσεις και τα αποτελέσματα που ολοκληρώνετε σε κάθε τεστ που κάνετε!

Τα προγράμματα που πρέπει να έχετε:

Madonion 3Dmark2001SE (απαραίτητο)

SiSoft Sandra 200x Pro

Memtest86 (boot από δισκέτα)

Dr.Paneas Burning (για να πάρετε μια ιδέα της διαδικασίας)

1. Καταρχήν θέστε τις αρχικές (default / προεπιλεγμένες) ρυθμίσεις( timings, speed και Voltage ) της μνήμης μέσω του Bios και κάντε boot στα Windows (κάθε φορά που κάνετε boot να τρέχετε το Memtest86 από την δισκέτα, αν σας βγάζει errors τότε κάτι δεν πάει καλά με τις ρυθμίσεις της μνήμης )

2. Απενεργοποιήστε το Screenscraver\

3. Ανοίξτε το SiSoft Sandra και τρέξτε μία φορά το Memory Bandwidth Benchmark και στο τέλος σημειώστε σε ένα χαρτί το score σας (αυτό θα αποτελέσει την βάση για τα κριτήρια στις επόμενες δοκιμές σας!

4. Ανοίξτε το 3Dmark2001SE και τρέξτε μία φορά το benchmark. και στο τέλος σημειώστε σε ένα χαρτί το score σας (αυτό θα αποτελέσει την βάση για τα κριτήρια στις επόμενες δοκιμές σας!

5. Μαρκάρετε το κουτί Loopoing και θέστε Test Repeat Count περίπου 5-10 φορές (δικιά σας επιλογή πόσες φορές θέλετε να τρέξει). Μπορείτε να αυξήσετε και την ποιότητα απεικόνισης γραφικών κάνοντας κλικ στο Display and CPU Settings ώστε να ζορίζετε ακόμα περισσότερο ολόκληρο το σύστημα!

6. Κάντε επανεκκίνηση και πάτε στο BIOS. Εκεί αυξήστε το Speed (μέσω dividers) και τα timings της μνήμης. Μην βάλετε τρελές ρυθμίσεις! Το παν είναι να προχωράτε με μικρά βήματα! Κάποιες μνήμες αρνούνται να κάνουν Boot με ορισμένα timings (ιδιαίτερα CAS Latency)!Γι αυτό να τρέχετε πάντα το Memtest πριν κάνετε Boot! Τέλος, τρέξτε ξανά τα benchmarks και καταγράψτε τα Score σας κάνοντας συγκρίσεις!

7. Ακολουθήστε τα βήματα 3-4 και 5 ξανά και ξανά. Εάν το 3dMark κολλήσει ή παγώσει τότε σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάσετε την τάση (Vdimm) και να τρέξετε το benchmark ξανά!

8. ;Oταν με το καλό φτάσετε το μέγιστο ΣΤΑΘΕΡΟ speed και timings, φορτώστε το SiSoft Sandra και τρέξτε μία φορά το Memory Bandwidth Benchmark και καταγράψτε το score σας,

9. Κλείστε το παράθυρο της εφαρμογής Bandwidth Benchmark.Κάντε Scroll down στην κύρια λίστα και κάντε κλικ στο Burn In Wizard. Στην συνέχεια, ξεμαρκάρετε όλα τα test ΕΚΤΟΣ του Memory Bandwidth Benchmark και Cache & Memory Benchmark. Τέλος, τρέξτε το τεστ τουλάχιστον 25 φορές κάτω από συνθήκες ΥΨΗΛΗΣ προτεραιότητας (High Priority)!

10. Εάν το Santra περάσει τα τεστ, μετά πηγαίνετε πίσω στο 5ο βήμα και ανεβάστε λίγο ακόμα το Speed. Σε περίπτωση που αποτύχει το Santra πηγαίνετε ξανά πίσω στο 5ο Βήμα και μειώστε λόγο το speed και ξαναδοκιμάστε.

11. Όταν βρείτε το μέγιστο ΣΤΑΘΕΡΟ speed και timings σιγουρευτείτε ότι έχετε γράψει κάπου τις τιμές των Mhz, των Timings και της Τάσης, καθώς και τα αντίστοιχα scores του 3dMark2001 και του SiSoft Santra.

12. Στην συνέχεια προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο τα Timings και να ανεβάσετε τα Mhz. Το άλλο αυτό επειδή συνήθως κερδίζουμε έτσι επιδόσεις. στα Mhz. Αρκετές φορές αυξάνοντας τα Mhz δεν βλέπουμε δραματικές αλλαγές στην επίδοση! Ανάλογα με τα scores σας προσπαθήστε να βρείτε την καλύτερη αναλογία Mhz / Timings που αρμόζει στο σύστημά σας.

13. Επιτέλους φτάσατε τις τελικές τιμές των Mhz και Timings που σας προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και σταθερότητα. Για είστε σίγουροι ότι οι ρυθμίσεις σας είναι 100% ασφαλείς και ότι το σύστημα είναι σταθερό και πλέον αξιόπιστο, θα χρειαστεί να επαναλάβετε το 8ο βήμα ρυθμίζοντας το SiSoft Sandra να τρέχει όλη την διάρκεια της νύχτας! Αν τότε σας βγάλει κολλήσει ή παγώσει το πρόγραμμα, πηγαίνετε και μειώστε ελαφρός τα Mhz σας.

Good Luck!

Link to comment
Share on other sites

Eγω τρελαθηκα στο διαβασμα του overclockers.com και μετα εγγραψα αυτα που εγγραψα. Δεν ειναι κλοπη κανενος !!!! Τωρα υπάρχουν και συμπτώσεις! Εξαλλου του Μυλωνα ειναι πολυ μεγαλύτερο σε σχεση με το δικο μου που ειναι μια σελιδα εναντι 16 .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι είναι κλοπή, απλά τόνισα την ομοιότητα....

Δεν σε κατηγορώ για κάτι, αλλίμονο, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι οι 2 αυτές καταχωρήσεις μοιάζουν υπερβολικά.

Συγγνώμη αν κατάλαβες διαφορετικά.

Πολύ καλή δουλειά, :T:

Link to comment
Share on other sites

Να και ο Μυλωνάς.... Όχι το παιδί δεν το ξέρω, ίσως είχαμε τις ίδιες πηγές.... Το pdf αυτό το έχω και σε άλλα site.... Είναι δομημένω σύμφωνα με τον hipro5 και το burn-in που είχε κάνει παλιά σε κάτι μαρκάτες μνήμες...... Έβαλα και προγράμματα που λέγανε για memory burn-in, τα εφίρμοσα όλα αυτά και είχα τα αποτελέσματα....

Πάντως Dr.Paneas θα έλεγα ότι εσύ έχεις κάνει έναν Quick Guide :hi:

Link to comment
Share on other sites

Και κατι ωραιο για τους κατοχους nForce2.

Εχει βγαλει η nvidia ενα ωραιο προγραμματακι ( nForce_system_utility_1.08.5) απο το οποιο μπορεις προσωρινα να αλλαζεις τα timings μεσα απο windows και ετσι γλιτωνεις πολυ χρονο !:T:

θα το βρειτε εδω:

http://www.nvidia.com/content/license/location.asp?url=http://download.nvidia.com/Windows/nForce/systemutility/nForce_system_utility_1.08.5.exe

Link to comment
Share on other sites

Όταν αλλάζουν τα timings μέσα από τα windows και η μνήμες δεν αντέχουν όμως, μπορεί να χτυπήσουν άσχημα τα windows. Οπότε προσοχή, καλύτερα memtest και windows memory diagnostic που είναι και ανώδυνα και μετά πειραματισμοί μέσα στο λειτουργικό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 02:10]

ερμ.. το link με βγάζει σε μια σελίδα για alzheimer; :blink: για κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων καλό είναι...

Εχεις απόλυτο δίκιο συγνώμη:tomato: :tomato: :tomato: :tomato: :tomato: :tomato:

Εδώ ειναι το σωστόhttp://www.simmtester.com/PAGE/products/doc/docinfo.asp

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.