Jump to content



ssd σε laptop και desktop


bfc_xxx

Recommended Posts

Θέλω να αναβαθμίσω λίγο τους υπολογιστές του σπιτιού μου. Έχω ένα laptop και ένα desktop.

Για το λαπτοπ τα πράγματα είναι εύκολα. Θα βάλω έναν OCZ Agility 3 60gb.

Αυτό που με απασχολεί είναι το desktop. Αυτο δουλεύει για ταινίες και dvb αλλά και σαν file server. Το λειτουργικό τώρα είναι σε raid 0 σε δύο SATA 1 , 120άρηδες. και έχω άλλους 3 δίσκους για αποθηκευτικό χώρο. Το θέμα είναι ότι θέλω να κρατήσω τα XP γιατί η DVB κάρτα δουλεύει καλύτερα έτσι. Τι προτείνεται. Να βάλω έναν ακόμα Agility 3?

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχάς νομίζω πως οι agility είναι sata 3. αν δεν έχεις sata 3 είναι κρίμα να τους βάλεις και να τρέχουν στο 1/6 από ότι μπορούν να δώσουν ( τυχαίο το 1/6). την ίδια δουλεία κάνεις και με sata 2 ssd που παίζει να σου βγούν φτηνότερα. ( στο λέω αυτό γιατί τι πισι έχεις μας το αφήνεις άγνωστο). file server + raid 0? φαντάζομαι πως δεν σε πολυαπασχολεί αν χτυπήσει ο ένας από τους 2 στο raid. τώρα, για να κάνεις αναβάθμιση λογικά το σύστημά σου δεν σε καλύπτει πλέον. είναι αργό πχ. ανάλογα το τι έχεις και τον προϋπολογισμό σου ίσως ήταν καλύτερο να αλλάξεις άλλα μέρη του desktop. η χρήση που κάνεις είναι πολύ ελαφριά το να βάλεις ssd την στιγμή που: ταινίες αν είναι από dvd διαφορά δεν θα δεις και το DVB είναι streaming ουσιαστικά. βασικά γενικά δεν θα δείς μεγάλη διαφορά. οι ssd κάνουν τα win να bootαρουν πιο γρήγορα και να ανοίγεις διάφορα προγράμματα πιο γρήγορα. την στιγμή όμως που δεν το κάνεις αυτό είναι άτοπο να πας σε ssd. ναι σίγουρα τα windows θα είναι πιο γρήγορα (όσο πιο γρήγορα τα αφήνει να είναι το υπόλοιπο σύστημά σου) αλλά ως εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Το motherboard έχει sata2 controller. Το raid0 το έχω στο λειτουργικό, εκεί δεν έχω κάτι που με ενδιαφέρει να το χάσω. Για τα δεδομένα έχω δύο δίσκους 1TB σε raid 1 για προστασία και έναν ακόμα 2TB που θα τον κάνω και αυτόν raid 1 αργότερα για προστασία. Γενικά με ενδιαφέρει να καταργήσω το Raid0 με έναν δίσκο για να εξοικονομήσω μια θύρα SATA και να βάλω ακόμα έναν 2TB για προστασία χωρίς όμως το μηχάνημα να γίνει αργό.

Το μηχάνημα είναι Intel Q6600, με 4GB Ram και motherboard ABIT και μια κάρτα γραφικών 2-3 ετών αλλά αρκετα δυνατή για HD playback.

Το κόστος των δίσκων θα μου βγει 90€ έκαστος το οποίο είναι μέσα στον προπολογισμό μου.

Link to comment
Share on other sites

στο 2ο πισι στο σπίτι έχω τον 6600 με 4 γιγα 800ρες ραμ, και καπου 5 σκληρούς με αρχεία. η χρήση του εκτός από αντίστοιχο διαμερισμό αρχείων είναι κανα παιχνίδι σε λαν, 'ιντερνετ. δεν μου κάνει αρκετά αργός για να του βαλω ssd. το μόνο που έκανα είναι να πάω τον 6600 στα 3.02 γιγα και το πισι πετάει. (έβαλα πάνω την Η60 που μου είχε μείνει με 1 ανεμιστήρα push 22-25 idle, 45-47 load ,19 δωμάτιο). έχει την Ρ5 deluxe και 2 9800GTX+ σε sli. Δεν νομίζω να του κάνω κάπιο upgrade για τα επόμενα 2 χρόνια τουλ.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το θέτεις δεν έχεις άδικο. Το pc είναι γρήγορο για τις δουλειές που το θέλω και με το παραπάνω. Αλλά σκέφτηκα να καταργήσω το raid 0 (το οποίο είναι με 120άρηδες SATA 1 και κάνουν και θόρυβο) στο λειτουργικό για να προσθέσω ακόμα έναν 2ΤΒ έτσι ώστε τα δεδομένα μου να έχουν προστασία και για να μη χάσω ταχύτητα στην εκκίνηση σκέφτηκα να βάλω έναν ssd.

Ίσως να μη βάλω τελικά ssd στο desktop και να βάλω έναν λίγο μεγαλύτερο ssd στο laptop.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία προς το παρόν η αναβάθμιση του desktop παγώνει και βλέπω αργότερα τι δισκο θα βάλω για BOOT, όταν θα πάρω και τον 2ΤΒ. Οπότε μένουν παραπάνω χρήματα για τον ssd του λαπτοπ. Τι λέτε OCZ Agility 3 60GB ή Intel 320 80GB? Η διαφορά τους είναι στα 35€.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα hp dv6 με Intel Core2Duo P8800 και 4GB Ram.

Υπολόγιζα να δώσω για 2 OCZ Agility 3 60GB 180ευρώ. Έναν για το λαπτοπ και έναν για το desktop. Τελικά όμως μετά απο σκέψη είδα ότι αφενός στο desktop δε μου χρειάζεται (θα κρατήσω το raid 0 προς το παρόν) και αφετέρου στο λαπτοπ τα 60GB θα μου φανούν λίγα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τον βρήκα 145ευρώ. Δηλαδή αγοράζω την ίδια χωρητικότητα που υπολόγιζα στην αρχη με 2 δίσκους και είμαι εντός προυπολογισμού.

Link to comment
Share on other sites

Καλές αγορές! ο Vertex 3 είναι τοπ στην κατηγορία του, οπότε και άλλο λάπτοπ αργότερα να πάρεις θα μπορείς να κάνεις μεταμόσχευση. Με γιες

Σε ευχαριστώ πολύ. Τον παράγγειλα ήδη. Λογικά θα τον έχω την παρασκευή να σας πω και εντυπώσεις. Ο 120άρης τουλάχιστον θα κρατήσει, και αργότερα κάπου θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ενώ οι 60άρηδες σε λίγο καιρό θα μας φαίνονται πολύ μικροί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.