Jump to content



Πρόβλημα: Mac Book Air δεν μπαίνει σε Wifi


morius

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα με ένα MacBook Air που μου έχει σπάσει τα νεύρα.

Μια φίλη έχει το ανωτέρο Laptop. Της το έφερε ο αδερφός της από Αμερική. Το Laptop δεν είχε κανένα πρόβλημα με το Wifi του. Ερχόμενη Αθήνα λοιπόν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πήγε να μπει στο νετ (αλλά είχε το μοντελ της otenet το παλιό)

Μου λέει να πάρουμε Router σχετικά οικονομικό και της πήρα το Belkin G Wireless - Ασύρματο router + μεταγωγέας (switch) 4 θυρών (ενσωματωμένος) | Multirama.

Πάω στο σπίτι της το σεταρω από ένα άλλο MacBook που είχε (με Ethernet) το οποίο έτρεχε Windows, και συνδέετε κανονικά (και μέσω Wifi και μέσω Ethernet). Ανοίγω το MacBook Air, πάω να συνδεθώ και συνδέετε με τα πολλά μετά από 5 λεπτά...μπαίνω σε δυο τρεις σελίδες και μετά λέω ας τα κλείσω όλα κ να τα ξανανοιξω να δει και αυτή ότι με το που μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας συνδέετε αυτόματα.

Ανοίγω πρώτα το Air τίποτα...τρελάθηκα πάλι...ανοίγω το παλιό κανονικα!!! Δοκιμάζω με 4 κινητά που είχαμε εκεί μπαίνανε κανονικά. Μιλάω με ένα φίλο και μου λέει ότι τα Leopard έχουν θέμα με το Wifi πρέπει να κάνεις update.

Τέλος πάντων επέμεινα για καμιά ώρα μετα από αρκετά Restart μπήκε κάποια στιγμή, κάνω κατευθείαν Update και κάνω restart. Μετά το restart έμπαινε κανονικά...το κάναμε 3 - 4 φορές όλα μια χαρά. Φεύγω και εγώ ικανοποιημένος ότι το έφτιαξα.

Πάει την άλλη μέρα να μπει η κοπέλα τίποτα!!!!! Ανοίγει το άλλο...μια χαρα!!

Τι γίνεται ρε παιδιά; Έχουν τα Macintoch άλλο πρωτόκολο Wifi??

Εντομεταξύ πρωτού το φέρει Αθήνα σε διάφορα Wifi στην Καλαμάτα έμπαινε κανονικά, όπως κ τώρα που είναι σε μιας φίλης της το σπίτι πάλι μπαίνει μια χαρα!!!

Τι φταίει;;;; Κανείς βοήθεια;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Αφού στη Καλαμάτα έμπαινε κανονικά θεωρητικά δεν είναι πρόβλημα του Mac.Κοίτα να δεις αν υπάρχει κάποιο update για το firmware του router διαφορετικά ίσως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα.Δοκίμασε το (το Mac)σε άλλο router και αν υπάρχει η δυνατότητα άλλο Mac στο συγκεκριμένο router.

Link to comment
Share on other sites

Θα το δοκιμάσω αλλά αν αυτό ισχύει, για ποιον λόγο γίνεται; Χρησιμοποιεί κάτι άλλο το Mac σε σχέση με τα Windows; Δεν μπορώ να το καταλαβω. Το iphone μπαίνει κανονικά..

Link to comment
Share on other sites

Θα το δοκιμάσω αλλά αν αυτό ισχύει, για ποιον λόγο γίνεται; Χρησιμοποιεί κάτι άλλο το Mac σε σχέση με τα Windows; Δεν μπορώ να το καταλαβω. Το iphone μπαίνει κανονικά..

Ίσως θέμα υλικού,ίσως θέμα οδηγού(driver).-Άγνωσται αι βουλαί των και χρονοβόρος η διερεύνησις των-. +:-)

Link to comment
Share on other sites

Άρα πας για αναβάθμιση του firmware του router(εφόσον υπάρχει).Διαφορετικά στη θέση σου θα δανειζόμουν το router της φίλης της 1-2 μέρες για να αποκλείσω και πιθανό πρόβλημα δικτύου και θα έπαιρνα ένα σαν της φίλης της (μπορεί να δέχεται και ανταλλαγή αν το δικό σου είναι πιο καινούργιο).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.