Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple σκέφτεται την κατάρτγηση της θύρας Lightning προς όφελος του USB-C

    Η Apple δοκιμάζει μελλοντικά μοντέλα iPhone τα οποία αντικαθιστούν την τρέχουσα θύρα φόρτισης Lightning με την πιο διαδεδομένη υποδοχή USB-C, ανέφερε το Bloomberg την Παρασκευή, επικαλούμενο πηγές, μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να συμμορφωθεί με τους διαφαινόμενους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. 
    Εκτός από τις δοκιμές μοντέλων με θύρα USB-C τους τελευταίους μήνες, η Apple εργάζεται σε έναν προσαρμογέα που θα επέτρεπε στα μελλοντικά iPhone να λειτουργούν με αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα υποδοχή Lightning. Εάν η εταιρεία προχωρήσει στην αλλαγή, αυτή δεν θα συμβεί νωρίτερά από το 2023. Η Apple σχεδιάζει να διατηρήσει την υποδοχή Lightning για τα νέα μοντέλα αυτής της χρονιάς.

    Με τη μετάβαση στο USB-C, η Apple θα εξορθολογίσει τη χρήση καλωδίων που χρησιμοποιούνται για φόρτιση από τις διάφορες συσκευές της. Τα περισσότερα iPad και Mac της εταιρείας βασίζονται ήδη σε καλώδια USB-C και όχι Lightning. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της Apple δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο καλώδιο φόρτισης για το iPhone, τα iPad και τα Mac τους -- μια περίεργη ρύθμιση δεδομένης της τάσης της Apple για απλότητα. Οι ασύρματοι φορτιστές τόσο για το iPhone όσο και για το Apple Watch χρησιμοποιούν επίσης μια υποδοχή USB-C.

    Η αλλαγή θα μείωνε τον έλεγχο της Apple στην αγορά αξεσουάρ iPhone. Η Apple υποχρεώνει τους κατασκευαστές αξεσουάρ να την πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν την υποδοχή Lightning και να συμμετάσχουν σε μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης. Το USB-C είναι ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές συσκευών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων κατασκευαστών τηλεφώνων Android, καθιστώντας λιγότερο πιθανό ότι η Apple θα μπορεί να ασκήσει το συνηθισμένο επίπεδο ελέγχου της.

    Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει επίσης δουλέψει σε εκδόσεις iPhone χωρίς θύρα φόρτισης, επιδιώκοντας να προωθήσει το σύστημα ασύρματης φόρτισης MagSafe που παρουσιάστηκε το 2020. Ωστόσο, μια ασύρματη σύνδεση είναι συχνά πιο αργή στη φόρτιση της μπαταρίας ενός τηλεφώνου και δεν συγχρονίζει τα δεδομένα με άλλες συσκευές τόσο γρήγορα . Δεν είναι επίσης πρακτικό σε όλες τις περιπτώσεις, όπως η ρύθμιση σε ορισμένα αυτοκίνητα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.