Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αμερικάνικη στρατιωτική εταιρία κινείται για να αγοράσει την ισραηλινή εταιρεία κατασκοπείας NSO Group

    Ο αμερικανικός πάροχος τεχνολογιών ασφαλείας L3Harris έχει προσεγγίσει την αμφιλεγόμενη ισραηλινή εταιρεία spyware, NSO με σκοπό να την αγοράσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Οι New York Times ισχυρίζονται ότι η εταιρία L3Harris τους τελευταίους μήνες, έστειλε μια ομάδα στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να ομαλοποιήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία προκλήθηκε από την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να βάλει τη NSO σε μαύρη λίστα, μετά τη χρήση του λογισμικού Pegasus για να σπάσει τηλέφωνα πολιτικών και ακτιβιστών.

    Τα στελέχη της L3Harris έδωσαν ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει σιωπηρή υποστήριξη στην προσφορά εξαγοράς της, αν και δεν υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις, σύμφωνα με πέντε διαφορετικές πηγές.

    Οι ισχυρισμοί έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που λέγεται ότι εξοργίστηκαν όταν έμαθαν για τις διαπραγματεύσεις από μια αμερικανική εταιρεία να αγοράσει έναν προμηθευτή τεχνολογίας κατασκοπείας που βρίσκεται σε μαύρη λίστα.

    Αργότερα, η L3Harris είπε στους αξιωματούχους ότι σχεδίαζε να τερματίσει την προσπάθειά της να αγοράσει την εταιρεία, ενώ άλλοι έλεγαν ότι ήλπιζε να την συνεχίσει.

    Οι Times αναφέρουν ότι ο στρατιωτικός ανάδοχος των ΗΠΑ προσέλαβε τον δικηγόρο Daniel Reisner, ο οποίος κάποτε εργαζόταν για την ισραηλινή στρατιωτική εισαγγελία για να συμβουλεύει για τη συμφωνία.

    Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Intelligence Online ανέφερε επίσης τις προσπάθειες της εταιρίας L3Harris να αγοράσει την NSO, αν και επικαλέστηκε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ότι η συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει "σοβαρές ανησυχίες αντικατασκοπείας και ασφάλειας" για τις ΗΠΑ.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.