Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Βρετανική κυβέρνηση σαρώνει όλες τις συσκευές Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC), σαρώνει όλες τις συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο από το Ηνωμένο Βασίλειο για ευπάθειες.

    Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί συνολικά η αντοχή του Ηνωμένου Βασιλείου σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να βοηθηθούν οι κάτοχοι συστημάτων συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο να κατανοήσουν την ασφαλεία τους. «Αυτές οι δραστηριότητες καλύπτουν οποιοδήποτε σύστημα προσβάσιμο στο Διαδίκτυο που φιλοξενείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ευπάθειες που είναι κοινές ή ιδιαίτερα σημαντικές λόγω του υψηλού αντίκτυπού τους. Το NCSC χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει για να δημιουργήσει μια έκθεση για το Ηνωμένο Βασίλειο για τρωτά σημεία μετά την αποκάλυψή τους και να παρακολουθήσει την αποκατάστασή τους με την πάροδο του χρόνου».

    Οι σαρώσεις του NCSC εκτελούνται χρησιμοποιώντας εργαλεία που φιλοξενούνται στο cloud από το scanner.scanning.service.ncsc.gov.uk και δύο διευθύνσεις IP (18.171.7.246 και 35.177.10.231). Ο οργανισμός λέει ότι όλοι οι ανιχνευτές ελέγχονται πρώτα στο δικό τους περιβάλλον για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων πριν από τη σάρωση του Διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου. «Δεν προσπαθούμε να βρούμε τρωτά σημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για κάποιον άλλο, κακόβουλο σκοπό», εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής του NCSC, Ian Levy.

    "Ξεκινάμε με απλές σαρώσεις και σιγά σιγά θα αυξήσουμε την πολυπλοκότητα των σαρώσεων, εξηγώντας τι κάνουμε (και γιατί το κάνουμε)."


    Πηγή
    Φωτογραφία: bleepingcomputer.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.