Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα δίνει εντολή σε εταιρείες τεχνολογίας να «βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα» των χρηστών για να ελέγξουν «φήμες και ψευδείς πληροφορίες»

    Η Κίνα θα πραγματοποιήσει μια τρίμηνη επιχείρηση για να καθαρίσει το τοπικό διαδίκτυο από "φήμες και ψευδείς πληροφορίες".

    Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή το σχέδιο, το οποίο καλεί τις τοπικές εταιρείες τεχνολογίας να βελτιώσουν την ικανότητά τους να εντοπίζουν την πηγή των φημών και των ψεύτικων ειδήσεων και στη συνέχεια να τιμωρούν τους κατόχους λογαριασμών που τα κοινοποιούν με προειδοποιήσεις, απαγορεύσεις και μόνιμες αναστολές.

    Εάν μια πλατφόρμα δεν μπορεί να συνεργαστεί, οι αρχές θα της απαγορεύσουν την εγγραφή νέων χρηστών και θα κατονομαστεί δημόσια και θα ντροπιαστεί. Οι τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις κλήθηκαν να αυξήσουν τις δραστηριότητες παρακολούθησης για να βοηθήσουν την ώθηση και να βελτιώσουν τις προσπάθειές τους να διαψεύσουν πληροφορίες που η κυβέρνηση  κρίνει ακατάλληλες.

    Η Κίνα πραγματοποίησε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Η σημασία αυτού είναι πιθανώς η χρονική στιγμή του: στις 16 Οκτωβρίου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα πραγματοποιήσει το 20ο Εθνικό του Συνέδριο, μια εκδήλωση στην οποία ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται να λάβει μια άνευ προηγουμένου τρίτη πενταετή θητεία ως ηγέτης του έθνους.

    Η δράση για την ελαχιστοποίηση των σχολίων στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να αμαυρώσουν τη "λάμψη" του συνεδρίου και τις αποφάσεις που θα λάβει, φαίνεται να είναι ο στόχος αυτής της νέας επιχείρησης. Καθώς η Κίνα απαιτεί ήδη εγγραφή για πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν επαληθευμένα πραγματικά ονόματα, η ανακοίνωση της επιχείρησης πριν από τις εργασίες του συνεδρίου καταδεικνύει επίσης τους φόβους για την έκφραση διαφορετικών απόψεων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.