Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα συγκεντρώνει πλήθος δεδομένων από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

    Η Κίνα έχει στρέψει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου παρακολούθησης δεδομένων Διαδικτύου που διαθέτει προς "δυσμάς", εξορύσσοντας δεδομένα από δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter, για να εξοπλίσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τον στρατό και την αστυνομία της με πληροφορίες για ξένους στόχους, σύμφωνα με μια έρευνα της Washington Post.

    Η Κίνα διατηρεί ένα πανεθνικό δίκτυο κυβερνητικών υπηρεσιών παρακολούθησης δεδομένων - που ονομάζεται λογισμικό ανάλυσης κοινής γνώμης - που αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία και χρησιμοποιείται ως εργαλείο προειδοποίησης των αξιωματούχων σχετικά με την ανάρτηση ευαίσθητων πληροφοριών στο διαδίκτυο. Το λογισμικό στοχεύει κυρίως τους εγχώριους χρήστες του Διαδικτύου και τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας, αλλά η έρευνα της Washington Post πάνω σε έγγραφα δημοπρασιών και συμβάσεων για περισσότερα από 300 έργα της κινεζικής κυβέρνησης από τις αρχές του 2020 αποκάλυψε παραγγελίες για λογισμικό σχεδιασμένο για τη συλλογή δεδομένων από ξένους στόχους από πηγές όπως το Twitter, το Facebook. και άλλα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Αυτά τα δίκτυα παρακολούθησης αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Πεκίνου να βελτιώσει τις προσπάθειες άσκησης προπαγάνδας στο εξωτερικό του μέσω Big Data και τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, έχει διαμορφωθεί ένα δίκτυο συστημάτων προειδοποίησης που σχεδιασμένο για να ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο για τάσεις που υπονομεύουν τα συμφέροντα του Πεκίνου. Στον προϋπολογισμό της Κινεζικής κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η αγορά και η διατήρηση ξένων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογαριασμό της αστυνομίας και των τμημάτων προπαγάνδας.

    Τα έγγραφα περιγράφουν εξαιρετικά παραμετροποιήσιμων προγραμμάτων τα οποία που μπορούν να συλλέγουν δεδομένα από κοινωνικά δίκτυα σε πραγματικό χρόνο για μεμονωμένους χρήστες. Αναφορές έχουν γίνει και ότι γίνεται παρακολούθηση γενικών τάσεων σε κρίσιμα ζητήματα υψίστης σημασία, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών στις ΗΠΑ.

    Το ακριβές εύρος της βιομηχανίας παρακολούθησης της κοινής γνώμης της κυβέρνησης της Κίνας δεν είναι σαφές, αλλά υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το μέγεθός της στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το 2014, η κρατική εφημερίδα China Daily ανέφερε ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν ως αναλυτές της κοινής γνώμης. Τον Ιούνιο του 2020, το Twitter ανέστειλε 23.000 λογαριασμούς που έλεγε ότι συνδέονταν με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και προπαγάνδιζαν κρυφά υπέρ της υπονόμευσης των διαδηλώσεων στο Hong Kong κατά της Κινεζικής κυβέρνησης.

    Αυτόν τον μήνα, το Twitter είπε ότι αφαίρεσε άλλους 2.048 λογαριασμούς που συνδέονταν με το Πεκίνο και παρήγαγαν συντονισμένο περιεχόμενο που υπονομεύει τις κατηγορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων στην επαρχία Xinjiang.

    Οι ειδικοί λένε ότι αυτοί οι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν ένα μικρό κλάσμα των προσπαθειών της Κίνας να ενισχύσει τις τάσεις υπέρ της κυβέρνησης του Πεκίνου στα ξένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.