Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία έχει υποστεί τις περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων το 1ο τρίμηνο του 2022

    Καθώς εκσυγχρονιζόμαστε, η φυσική και η εικονική μας ταυτότητα αλληλοσυνδέονται όλο και περισσότερο. Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τις πιο προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες μας. Δυστυχώς, οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν γίνει ο κανόνας που απαιτούν πολλή σύνεση στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε την επιχείρησή μας στο διαδίκτυο.

    Σύμφωνα με μια ανάλυση της CryptoMonday, η Ρωσία ανέφερε τις περισσότερες παραβιάσεις δεδομένων το 1ο τρίμηνο του 2022. Η χώρα ανέφερε 3,5 εκατομμύρια τέτοια περιστατικά που αντιπροσωπεύουν αύξηση 11% στις εμφανίσεις τους στο 4ο τρίμηνο του 2021. Αυτή η αύξηση την οδήγησε να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ως τη χώρα που πλήττεται περισσότερο παγκοσμίως.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CryptoMonday, Jonathan Merry, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την αποκάλυψη. Υποστηρίζει, "Δεν μπορείτε να χωρίσετε τα δεινά της Ρωσίας για παραβίαση δεδομένων από την εισβολή της στην Ουκρανία. Αυτή η ενέργεια της έχει κερδίσει πολλούς εχθρούς στην κοινότητα των χάκερ. Αυτοι στοχεύουν ρωσικά "περιουσιακά στοιχεία" σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι η ομάδα χάκερ Anonymous που ανακοίνωσε εκστρατεία εναντίον της Ρωσίας».

    Η ανάλυση της CryptoMonday δείχνει ότι οι ρωσικές παραβιάσεις δεδομένων κορυφώθηκαν τον Μάρτιο. Η χώρα κατέγραψε άνοδο 136% σε αυτές τις παραβιάσεις από τα περιστατικά του Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν ένα πενταπλάσιο άλμα από τα στοιχεία του Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επαγρύπνηση στις διαδικτυακές μας δραστηριότητες.

     

    Ποιες χώρες ανέφεραν τον μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων δεδομένων;
    Αν και ανησυχητικό, η αύξηση των ρωσικών αριθμών είναι ωχριά σε σύγκριση με τα γεγονότα αλλού. Το Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, κατέγραψε άλμα 946% σε αυτά τα επεισόδια. Αυτή η άνοδος είδε το φόρτο διαρροών δεδομένων της χώρας να αγγίζει το όριο των 311.000 το πρώτο τρίμηνο του 2022.

     

    image.png


    Η Πολωνία είναι ένα άλλο έθνος που κατέγραψε πολλαπλασιασμό περιπτώσεων κλοπής δεδομένων. Ο απολογισμός αυτών των γεγονότων στη χώρα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε κατά 514% από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και ανήλθε σε 916.000. Και πάλι, το τηλεφωνικό phishing αντιπροσώπευε την πλειοψηφία αυτών των εκμεταλλεύσεων. Εν τω μεταξύ, η Ταϊβάν (295%), η Αυστραλία (87%) και η Τουρκία (34%) ανέφεραν επίσης τεράστια άλματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

     

    Η Νότια Κορέα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στις παραβιάσεις δεδομένων
    Δεν ήταν όλη η καταστροφή και η καταστροφή για την παγκόσμια αδελφότητα πληροφορικής. Πολλά άλλα έθνη κατέγραψαν μείωση στις περιπτώσεις παραβιάσεων δεδομένων τους. Η Νότια Κορέα ηγείται εδώ, έχοντας μειώσει τις εμφανίσεις της στο 4ο τρίμηνο του 2021 κατά 92%!

    Ομοίως, η Βραζιλία μείωσε τους αριθμούς του τελευταίου τριμήνου της κατά 80%. Άλλα κράτη που σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στον περιορισμό των παραβιάσεων δεδομένων ήταν η Ισπανία (70%), η Ουκρανία (67%), ο Καναδάς (63%) και η Ινδία (62%).

    Οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν σε αυτές τις επιθέσεις, τις μείωσαν κατά 47%. Αυτή η πτώση συνεχίζει την πτωτική τάση σε εκείνα τα γεγονότα που ξεκίνησαν το 4ο τρίμηνο του 2021. Αυτό το σερί την οδήγησε να πέσει ένα σκαλί χαμηλότερα στη φήμη αυτών των συμβάντων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.