Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία ξεκίνησε εκστρατείες κυβερνοκατασκοπείας κατά των συμμάχων της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Microsoft

    Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εκστρατείες κυβερνοκατασκοπείας σε 42 χώρες από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Microsoft. Η έκθεση αναφέρει ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν στοχεύσει οντότητες σε έξι ηπείρους και επικεντρώθηκαν κυρίως σε συμμάχους και ομάδες του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

    «Η ρωσική εισβολή βασίζεται εν μέρει σε μια στρατηγική στον κυβερνοχώρο που περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις διακριτές και μερικές φορές συντονισμένες προσπάθειες -- καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις εντός της Ουκρανίας, διείσδυση δικτύου και κατασκοπεία εκτός Ουκρανίας και επιχειρήσεις κυβερνοεπιρροής που στοχεύουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ. στην έκθεση.

    Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε προηγουμένως περιγράψει τις ρωσικές κυβερνοεπιχειρήσεις εναντίον της ίδιας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της εισβολής τον Απρίλιο. Το 63% της παρατηρούμενης ρωσικής δραστηριότητας στις 42 χώρες πέρα από την Ουκρανία στόχευε μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη νέα έκθεση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο κύριος στόχος της Ρωσίας, αλλά η εταιρεία σημείωσε επίσης μεγάλη δραστηριότητα στην Πολωνία -- η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και έχει παράσχει σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα -- καθώς και στις χώρες της Βαλτικής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Madeline Monroe/Greg Nash
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.