Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple διόρθωσε το zero-day exploit που χρησιμοποιείται από το spyware Pegasus με το iOS 16.6.1

    Την Πέμπτη, η Apple κυκλοφόρησε δημοσίως το iOS 16.6.1, το οποίο δεν φέρνει νέες λειτουργίες, αλλά διορθώνει ευπάθειες ασφαλείας. Το iOS 16.6.1 διορθώνει επίσης ένα exploit που χρησιμοποιείται από το spyware Pegasus. 

     

    Η εκμετάλλευση που χρησιμοποιείται για την έγχυση του spyware Pegasus διορθώθηκε με το iOS 16.6.1

     

    Όπως αναφέρει το TechCrunch, η Citizen Lab - μια ομάδα που ερευνά κυβερνητικό κακόβουλο λογισμικό - βρήκε ένα zero-click exploit στο iOS που επιτρέπει στους επιτιθέμενους να στοχεύουν τα θύματα με το spyware Pegasus της NSO Group. "Η αλυσίδα εκμετάλλευσης ήταν ικανή να θέσει σε κίνδυνο iPhones που έτρεχαν την τελευταία έκδοση του iOS (16.6) χωρίς καμία αλληλεπίδραση από το θύμα", έγραψε η Citizen Lab σε μια ανάρτηση στο blog.

     

    Μετά την αποκάλυψη αυτής της ευπάθειας, η Citizen Lab την ανέφερε αμέσως στην Apple, η οποία στη συνέχεια κυκλοφόρησε ένα patch για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το iOS 16.6.1. Η Apple απέδωσε τα ευρήματα στη Citizen Lab για την ανάδειξη του θέματος.

    "Αυτό το τελευταίο εύρημα δείχνει για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία των πολιτών γίνεται στόχος εξαιρετικά εξελιγμένων exploits και μισθοφορικού spyware", εξηγεί η Citizen Lab.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Pegasus αναπτύχθηκε με γνώμονα τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Η NSO Group δεν πουλάει το spyware σε απλούς χρήστες. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες από τις χώρες που έχουν αγοράσει το Pegasus είναι γνωστό ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους όπως οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί αντίπαλοι. Τον Νοέμβριο του 2021, η Apple μήνυσε την NSO Group για τη δημιουργία και τη διανομή του spyware.

     

    Ενημερώστε τις συσκευές σας τώρα

     

    Το iOS 16.6.1 είναι πλέον διαθέσιμο για τους χρήστες iPhone και iPad. Για να ενημερώσετε τη συσκευή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Λόγω αυτών των σημαντικών διορθώσεων ασφαλείας, συνιστούμε να ενημερώσετε τις συσκευές iPhone, iPad, Mac και Apple Watch στις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών τους συστημάτων το συντομότερο δυνατό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.