Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple λανσάρει εργαλείο ασφαλείας για τον αποκλεισμό στοχευμένων επιθέσεων

    Η Apple παρουσίασε ένα εργαλείο ασφαλείας για συσκευές iPhone, iPad και Mac που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε χρήστες υψηλού προφίλ, όπως ακτιβιστές, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. 
    Η προαιρετική λειτουργία, που ονομάζεται Lockdown Mode, θα προσφέρει «ακραία» προστασία σε «πολύ μικρό αριθμό χρηστών που αντιμετωπίζουν σοβαρές, στοχευμένες επιθέσεις», ανέφερε η Apple σε δήλωση την Τετάρτη. Το εργαλείο μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των φυσικών και ψηφιακών τρόπων για να χακάρει ένας εισβολέας τη συσκευή ενός χρήστη. Η Apple είπε ότι η λειτουργία στοχεύει κυρίως στην προσπάθεια καταπολέμησης επιθέσεων από "spyware" που πωλούνται από τον όμιλο NSO και άλλες εταιρείες, ιδιαίτερα σε κρατικά χρηματοδοτούμενες ομάδες.

     

    lockdown-mode.jpg

     

    Η λειτουργία κλειδώματος επηρεάζει την εφαρμογή Messages, το FaceTime, τις διαδικτυακές υπηρεσίες Apple, τα προφίλ διαμόρφωσης, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari και τις ενσύρματες συνδέσεις. Με το εργαλείο αυτό, η εφαρμογή Μηνύματα θα αποκλείσει συνημμένα εκτός από εικόνες και θα απενεργοποιήσει τις προεπισκοπήσεις συνδέσμων. Αυτοί είναι δύο συνηθισμένοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να διεισδύσουν σε συσκευές εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μια άλλη συχνά χρησιμοποιούμενη πύλη εισόδου για τους χάκερ, θα είναι επίσης αυστηρά περιορισμένη, στη χρήση ορισμένων γραμματοσειρών, χρήση HTML και λειτουργίες που περιλαμβάνουν την ανάγνωση αρχείων PDF και την προεπισκόπηση περιεχομένου. Στο FaceTime, οι χρήστες δεν θα μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις από ένα άτομο που δεν έχουν καλέσει στο παρελθόν εντός των προηγούμενων 30 ημερών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.