Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple φαίνεται ότι μπορεί να αναγνωρίσει τους χρήστες της από τα στοιχεία που συλλέγει

      Κατά πόσο διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;

    Η Apple φέρεται να είναι σε θέση να αναγνωρίσει έναν χρήστη από τα αναλυτικά στοιχεία που συλλέγει, σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας, μέσω ενός μοναδικού αναγνωριστικού που μπορεί να συσχετιστεί με τον λογαριασμό iCloud ενός χρήστη.
    Η Apple θέλει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, ως εταιρεία που εστιάζει στο απόρρητο. Έτσι, η εισαγωγή της Διαφάνειας Παρακολούθησης Εφαρμογών, καθώς και η διαβεβαίωση ότι δεν θα συλλέγει αναγνωρίσιμα δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες χρήσης ενός χρήστη, υποτίθεται ότι διασφαλίζει τους χρήστες ότι δεν θα παρακολουθούνται απαραίτητα και ότι τα δεδομένα τους δεν θα επεξεργαστούν με κάποιο τρόπο. Σε λεπτομέρειες που ανακάλυψαν δύο ερευνητές, φαίνεται ότι η Apple μπορεί να το κάνει.

    Σε μια σειρά από tweet τη Δευτέρα, η ομάδα προγραμματισμού του iOS, με το twitter handle @Mysk_co, ερευνώντας στα συστήματα της Apple, ανακάλυψαν ένα αναγνωριστικό στα αναλυτικά δεδομένα της που αναφέρεται ως "dsid". Αργότερα διαπιστώθηκε ότι αυτό αναφέρεται σε ένα "Αναγνωριστικό υπηρεσιών καταλόγου" (Directory Services Identifier), το οποίο είναι συνδεδεμένο με έναν λογαριασμό iCloud.

    Κάθε DSID μπορεί, θεωρητικά, να συνδεθεί με έναν υπάρχοντα λογαριασμό iCloud. Εάν η έρευνα είναι ακριβής και η Apple επέλεξε να το κάνει αυτό, έχει το όνομα, το email του συσχετισμένου χρήστη και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον λογαριασμό.

     

     

    Το αναγνωριστικό περιλαμβάνεται σε όλα τα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων που στέλνει το App Store στην Apple, ενώ και άλλες εφαρμογές κάνουν το ίδιο πράγμα. Η ομάδα Mysk εκτιμά ότι αυτό σημαίνει ότι "η λεπτομερής συμπεριφορά σας κατά την περιήγηση σε εφαρμογές στο App Store αποστέλλεται στην Apple και περιέχει το αναγνωριστικό που απαιτείται για τη σύνδεση των δεδομένων με εσάς."

    Επίσης, επισημαίνουν, ότι στη δήλωση Device Analytics & Privacy της ίδιας της Apple αναφέρει "Καμία από τις συλλεγμένες πληροφορίες δεν σας προσδιορίζει προσωπικά", η οποία χαρακτηρίζεται ως "ανακριβής".

    Η Apple έχει δηλώσει στο παρελθόν και δημόσια ότι δεν ασχολείται με την πώληση δεδομένων χρηστών και εξήγησε επίσης πώς χρησιμοποιεί δεδομένα στις διαφημιστικές της πλατφόρμες. Αυτό περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς ότι η διαφημιστική πλατφόρμα της δεν συνδέει δεδομένα χρήστη ή συσκευής με δεδομένα που συλλέγονται από τρίτα μέρη για στοχευμένη διαφήμιση και ότι δεν μοιράζεται την ταυτοποίηση συσκευής χρήστη ή συσκευής με εταιρείες συλλογής δεδομένων.

    Παρά τους ισχυρισμούς ότι δεν πουλά δεδομένα και ότι εργάζεται για την ανωνυμοποίηση δεδομένων που χρησιμοποιούνται από πελάτες της διαφημιστικής της πλατφόρμας, το ζήτημα εδώ είναι ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει δυνητικά τα αναγνωρίσιμα δεδομένα για δικούς της σκοπούς και ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει τη δυνατότητα συλλογής αναγνωρίσιμων δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.