Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google παραδέχεται ότι θα μπορούσε να συλλέγει δεδομένα στη λειτουργία Incognito του Chrome

      Η εταιρεία ενημέρωσε την αποποίηση ευθύνης της μετά τη διευθέτηση μιας αγωγής που την κατηγορούσε για παρακολούθηση

    Όταν οι χρήστες ανοίγουν ένα πρόγραμμα περιήγησης Incognito στο Chrome, θα βλέπουν μια ειδοποίηση που θα τους προειδοποιεί ότι τα άλλα άτομα που χρησιμοποιούν τη συσκευή τους δεν θα μπορούν να δουν τη δραστηριότητά τους, αλλά ότι οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία ανάγνωσης θα εξακολουθούν να αποθηκεύονται. Τώρα, η Google ενημέρωσε αυτή τη δήλωση αποποίησης ευθύνης στο πειραματικό κανάλι Canary του Chrome, λίγο μετά τη συμφωνία για τη διευθέτηση μιας αγωγής ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την κατηγορούσε για παρακολούθηση των χρηστών του Incognito. Όπως παρατήρησε πρώτο το site MSPowerUser, η εταιρεία έχει τροποποιήσει την αποποίηση ευθυνών στο Canary για να προσθέσει γλώσσα που λέει ότι η λειτουργία Incognito δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι συλλέγουν τα δεδομένα των χρηστών.

     

    "Άλλοι που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε πιο ιδιωτικά", αναφέρει η νέα δήλωση αποποίησης ευθυνών. "Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται δεδομένα από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google. Οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται". Η ενημερωμένη προειδοποίηση εντοπίστηκε στο Canary σε Android και Windows και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το ίδιο εμφανίζεται στην έκδοση του Chrome για Mac.

     

    Η Google δέχτηκε μήνυση το 2020, κατηγορώντας την ότι παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών ακόμη και αν βρίσκονται σε λειτουργία Incognito. Οι ενάγοντες δήλωσαν στο δικαστήριο ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε εργαλεία όπως το προϊόν Analytics, εφαρμογές και πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης για την παρακολούθηση των χρηστών. Υποστήριξαν επίσης ότι με την παρακολούθηση των χρηστών στο Incognito, η Google έδινε στους ανθρώπους την εσφαλμένη πεποίθηση ότι μπορούν να ελέγχουν τις πληροφορίες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν. Ένας εκπρόσωπος της Google εξήγησε τότε ότι η λειτουργία αυτή μπορούσε να αποκρύψει μόνο τη δραστηριότητα ενός χρήστη στη συσκευή που χρησιμοποιεί, αλλά οι πληροφορίες του μπορούσαν να συλλεχθούν. Αυτό δεν ανακοινώνεται με σαφήνεια στην τρέχουσα δήλωση αποποίησης ευθυνών για τη δημόσια έκδοση του Chrome, αλλά φαίνεται ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Reuters
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.