Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta σχεδιάζει να αναπτύξει την προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για το Messenger μέχρι το τέλος του έτους

      Καλά νέα για όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των συνομιλιών τους

    Η Meta δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή για το Messenger μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Επίσης θα επεκτείνει τη δοκιμή των χαρακτηριστικών κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σε "εκατομμύρια συνομιλίες περισσότερων ανθρώπων".

     

    Η εταιρεία ασχολείται με τα χαρακτηριστικά κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο στο Messenger εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές ήταν προαιρετικές ή πειραματικές. Το 2016, η Meta άρχισε να αναπτύσσει την προστασία κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο μέσω μιας λειτουργίας "μυστικών συνομιλιών". Το 2021, εισήγαγε μια τέτοια επιλογή για κλήσεις φωνής και βίντεο στην εφαρμογή. Η εταιρεία έκανε μια παρόμοια κίνηση για να παρέχει μια επιλογή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις τον Ιανουάριο του 2022. Τον Αύγουστο του 2022, η Meta άρχισε να δοκιμάζει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για μεμονωμένες συνομιλίες.

     

    Υπάρχει αυξανόμενη πίεση στη Meta να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ώστε η εταιρεία ή άλλοι να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα συνομιλίας των χρηστών. Η προστασία των ατομικών επικοινωνιών έχει γίνει πιο σημαντική αφότου ένα κορίτσι και η μητέρα της στη Νεμπράσκα δήλωσαν ένοχοι για κατηγορίες περί αμβλώσεων τον Ιούλιο, αφού η Meta παρέδωσε τα DM της στους αστυνομικούς. Πέρυσι, η αστυνομία άσκησε δίωξη κατά της 17χρονης με βάση δεδομένα σχετικά με τα άμεσα μηνύματά της από το Messenger που παρείχε η Meta λίγο μετά την ανατροπή της απόφασης Roe. v Wade του 1973 από το Ανώτατο Δικαστήριο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

     

    Σε μια επιστολή προς την ομάδα υπεράσπισης ψηφιακών δικαιωμάτων Fight for the Future νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αναπληρωτής υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων της Meta, Rob Sherman, δήλωσε ότι θα εφαρμόσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στα DMs του Instagram μετά την ανάπτυξη του Messenger. Ανέφερε επίσης ότι "η φάση των δοκιμών κατέληξε να είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι περιμέναμε" λόγω τεχνικών προκλήσεων.

     

    Σε μια ανάρτηση στο blog, η εταιρεία εξήγησε ότι υπήρχαν σημαντικές προκλήσεις στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών κρυπτογράφησης για το Messenger. Η εταιρεία δήλωσε ότι έπρεπε να αποβάλει την παλιά αρχιτεκτονική του διακομιστή και να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο για να διαχειρίζονται οι άνθρωποι το ιστορικό των συνομιλιών τους μέσω προστατευτικών διατάξεων όπως ένα PIN.

     

    Η Meta πρόσθεσε ότι έπρεπε να ανακατασκευάσει πάνω από 100 χαρακτηριστικά, όπως η εμφάνιση προεπισκόπησης συνδέσμων στις συνομιλίες, για να φιλοξενήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp της εταιρείας διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο εδώ και χρόνια και τα τελευταία χρόνια έχει βρει έναν τρόπο να υποστηρίζει πολλές συσκευές για έναν λογαριασμό χωρίς να παραβιάζει την κρυπτογράφηση. Η Meta δήλωσε ότι η ομάδα του Messenger παίρνει μαθήματα από το WhatsApp για να εφαρμόσει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

    Μετά το περιστατικό, πολλές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Amnesty Internation, Access Now και Fight for the Future, έγραψαν μια αίτηση προς τη Meta και άλλες πλατφόρμες για να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τις ιδιωτικές συνομιλίες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Bryce Durbin / TechCrunch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.