Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ιδρύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας ανοικτού κώδικα για την αντιμετώπιση του επικείμενου ευρωπαϊκού κανονισμού

      Τεχνολογικοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καθιερώσουν κοινές προδιαγραφές για την ασφαλή ανάπτυξη software

    Ανταποκρινόμενοι στην κλιμακούμενη ζήτηση για μέτρα κυβερνοασφάλειας στον τομέα του ανοιχτού κώδικα και για να ευθυγραμμιστούν με την επικείμενη πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο (CRA), πολλά κορυφαία ιδρύματα της τεχνολογικής κοινότητας έχουν ξεκινήσει μια συνεργατική προσπάθεια. Τα Apache Software Foundation, Blender Foundation, OpenSSL Software Foundation, PHP Foundation, Python Software Foundation, Rust Foundation και Eclipse Foundation ηγούνται μιας πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενιαίων προτύπων με βάση τις βέλτιστες πρακτικές του ανοικτού κώδικα.

     

    Η πρωτοβουλία, που θα στεγαστεί στο AISBL του Ιδρύματος Eclipse με έδρα τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διαδικασίας προδιαγραφών του Ιδρύματος Eclipse, θα προωθήσει μια νέα ομάδα εργασίας. Αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρία του Ιδρύματος Eclipse στη διακυβέρνηση του ανοικτού κώδικα, ο συνασπισμός αυτός επιδιώκει να προσκαλέσει άλλα ιδρύματα ανοικτού κώδικα, ΜΜΕ, παράγοντες του κλάδου και ερευνητές να συμμετάσχουν. Στον πυρήνα της, η προσπάθεια θα βασιστεί στις υπάρχουσες πολιτικές και διαδικασίες ασφάλειας των ιδρυμάτων που συμμετέχουν, επιδιώκοντας την ποικιλομορφία και την ισορροπία στη λήψη αποφάσεων.

     

    Με την επικείμενη εφαρμογή του CRA, η οποία προβλέπεται να εφαρμοστεί το 2027, η επείγουσα ανάγκη για ασφαλείς πρακτικές ανάπτυξης λογισμικού έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η πράξη όχι μόνο υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ασφαλείς από τον σχεδιασμό προσεγγίσεις, αλλά τονίζει επίσης τη σημασία των ισχυρών προτύπων ασφάλειας της αλυσίδας εφοδιασμού. Με τη θέσπιση κοινών προδιαγραφών, τα ιδρύματα αυτά στοχεύουν όχι μόνο στη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις αλλά και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της προστασίας του λογισμικού ανοικτού κώδικα, κρίσιμων συστατικών της σημερινής παγκόσμιας ψηφιακής υποδομής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apache, Blender, OpenSSL, PHP, Python, Rust και Eclipse ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καθιερώσουν κοινές προδιαγραφές για την ασφαλή ανάπτυξη λογισμικού.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.