Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Κυβερνοεπίθεση πλήττει τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία

    Σήμερα το πρωί, η Kyivstar, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, πλήγηκε από μια ισχυρή κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα περίπου 24,3 εκατομμύρια συνδρομητές να χάσουν τις υπηρεσίες τους τηλεφώνου και internet. Οι επιπτώσεις επεκτείνονται και σε επιχειρήσεις, καθώς καταστήματα σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα επεξεργασίας πληρωμών με πιστωτικές κάρτες.

     

    Στην πόλη της Λβιβ, οι δημόσιες υπηρεσίες όπως ο δημόσιος φωτισμός επηρεάζονται, καθώς ο έλεγχος γίνεται από το δίκτυο της Kyivstar. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ οι αρχές αναφέρουν προσωρινή ανεπάρκεια στο σύστημα συναγερμού κατά αεροπορικών επιθέσεων στη πόλη Σούμι.

     

    Η Kyivstar ανακοίνωσε στις πρώτες του ώρες το μεγαλεπήβολο χτύπημα, χαρακτηρίζοντάς το ως "μεγάλη κυβερνοεπίθεση." Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα για την επίθεση, με μία από τις πιθανές υποθέσεις να αναφέρει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Kyivstar έχει χαρακτηρίσει το γεγονός ως "πόλεμο," υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος διεξάγεται όχι μόνο στο πεδίο μάχης, αλλά και στον εικονικό χώρο, επισημαίνοντας παράλληλα την ευαισθησία της τηλεπικοινωνιακής υποδομής ως στρατηγικού σημασίας στις σύγχρονες συγκρούσεις.

     

    Σημαντικό είναι ότι, παρά την επίθεση, η Kyivstar διαβεβαιώνει ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν κινδύνευσαν. Η κυβερνο-αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας, εκφρασμένη μέσω του "Κυβερνο-στρατού" της, την State Service of Special Communications and Information Protection of Ukraine (SSSCIP), φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αποτελεσματικό βαθμό, περιορίζοντας τις επιτυχίες των κυβερνοεπιθέσεων της Ρωσίας.

     

    Η κυβερνοεπίθεση στην Kyivstar αναδεικνύει τον συνεχή αγώνα της Ουκρανίας στον εικονικό χώρο, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις κυβερνο-δυνατότητές της ως συμπληρωματικό μέσο υποστήριξης της εισβολής της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: kyivpost.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.