Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι επιθέσεις σε διακομιστές Linux αυξήθηκαν κατά 75% σε σχέση με πέρυσι, προειδοποιούν ερευνητές ασφαλείας

    Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στις επιθέσεις ransomware που στοχεύουν το Linux, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να επεκτείνουν τις επιλογές τους και να εκμεταλλευτούν ένα λειτουργικό σύστημα που συχνά παραβλέπεται όταν οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν την ασφάλεια των συστημάτων τους.

    Σύμφωνα με ανάλυση ερευνητών κυβερνοασφάλειας της Trend Micro, οι διακομιστές Linux «δέχονται όλο και περισσότερο πυρά» από επιθέσεις ransomware, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 75% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους πέρα από τα λειτουργικά συστήματα Windows.

    Το Linux αποτελεί σημαντική εταιρική υποδομή πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων διακομιστών, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό στόχο για συμμορίες ransomware – ιδιαίτερα όταν η αντίληψη της έλλειψης απειλής για τα συστήματα Linux σε σύγκριση με τα Windows σημαίνει ότι οι ομάδες κυβερνοασφάλειας μπορεί να επιλέξουν να επικεντρωθούν στην υπεράσπιση των δικτύων των Windows από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

    Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι ομάδες ransomware προσαρμόζουν όλο και περισσότερο τις επιθέσεις τους για να επικεντρωθούν ειδικά σε συστήματα Linux. Για την προστασία των συστημάτων Linux από ransomware και άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, συνιστάται να εφαρμόζονται όλες οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου από το να μπορούν να επωφεληθούν από γνωστά exploits που έχουν διαθέσιμες επιδιορθώσεις. Συνιστάται επίσης ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων να εφαρμόζεται σε ολόκληρο το οικοσύστημα για να παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο άμυνας έναντι επιθέσεων και να αποτρέπει τους επιτιθέμενους να μπορούν να μετακινούνται στα δίκτυα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.