Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν πρόγραμμα για την σήμανση κυβερνοασφάλειας των διαδικτυακών συσκευών το 2023

    Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισήμανσης κυβερνοασφάλειας για καταναλωτικές συσκευές Internet of Things από το 2023, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους Αμερικανούς από «σημαντικούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια».
    Εμπνευσμένο από το Energy Star, ένα πρόγραμμα επισήμανσης που λειτουργεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α. για την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα σήμανσης IoT στις συσκευές «υψηλού κινδύνου» από το επόμενο έτος, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν ύστερα από συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με ενώσεις καταναλωτικών προϊόντων και κατασκευαστές συσκευών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, η πρόεδρος της FCC, ο National Cyber Director και ο γερουσιαστής Angus King, μαζί με ανώτερα στελέχη από την Google, την Amazon, τη Samsung, τη Sony και άλλους.

    Η πρωτοβουλία, που περιγράφεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου ως «Energy Star για τον κυβερνοχώρο» (Energy Star for cyber), θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να αναγνωρίσουν εάν οι συσκευές πληρούν ένα σύνολο βασικών προτύπων κυβερνοασφάλειας που τέθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Αν και οι λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η διοίκηση είπε ότι «θα κρατήσει τα πράγματα απλά». Οι ετικέτες, οι οποίες θα «αναγνωρίζονται παγκοσμίως» και θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε συσκευές όπως routers και οικιακές κάμερες, θα έχουν τη μορφή «barcode» που οι χρήστες μπορούν να σαρώσουν χρησιμοποιώντας το smartphone τους και όχι μια στατική χάρτινη ετικέτα. Ο σαρωμένος γραμμωτός κώδικας θα συνδέεται με πληροφορίες που βασίζονται σε πρότυπα, όπως πολιτικές ενημέρωσης λογισμικού, κρυπτογράφηση δεδομένων και αποκατάσταση ευπαθειών.


    Φωτογραφία: Bryce Durbin / TechCrunch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.