Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Ελβετικός Στρατός υποστηρίζει την εγχώρια υπηρεσία IM λόγω ανησυχιών για το απόρρητο των επικοινωνιών

    Ο ελβετικός στρατός έχει πει στα στελέχη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ξένες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Signal και το Telegram για επίσημες επικοινωνίες. Αντίθετα, επιλέγει μια ελβετική υπηρεσία ως εναλλακτική λύση. Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση είναι εν μέρει λόγω ανησυχιών σχετικά με τη νομοθεσία στην Ουάσιγκτον που διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές των ΗΠΑ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που κατέχονται από εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο έδαφός της.
    Οι αρχηγοί του Ελβετικού στρατού, σε επιστολή τους προς τους ανώτατους διοικητές τους τον περασμένο μήνα, ζήτησαν τη χρήση της ελβετικής υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων Threema. Η επιστολή ανέφερε ότι το Threema «πρέπει να χρησιμοποιείται για όλες τις επικοινωνίες υπηρεσίας», προσθέτοντας ότι «καμία άλλη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων δεν θα εξουσιοδοτηθεί». ενώ παράλληλα έγινε και μια προωθητική καμπάνια για την υπηρεσία στη σελίδα του ελβετικού στρατού στο Facebook.

    Οι αξιωματούχοι του Ελβετικού στρατού ανέφεραν αυξημένη ανάγκη για ασφαλείς επικοινωνίες, καθώς οι Ελβετοί στρατιώτες έχουν πιεστεί πολύ λόγω της παρεχόμενης υποστήριξης που παρέχει ο στρατός στην πανδημία του COVID-19 στη χώρα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.