Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πιθανή παραβίαση ιδιωτικότητας στην σειρά UniFi της Ubiquiti: Χρήστες αναφέρουν ανταλλαγή εικόνων και έλεγχο σε συσκευές άλλων χρηστών

      "Μου παρουσιάστηκαν 88 κονσόλες από έναν άλλο λογαριασμό", αναφέρει ένας χρήστης.

    Χρήστες της δημοφιλούς σειράς ασύρματων συσκευών UniFi από την Ubiquiti ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λαμβάνουν ιδιωτικές εικόνες από κάμερες και έχουν έλεγχο σε συσκευές που ανήκουν σε άλλους χρήστες. Η αναφορά στο Reddit περιγράφει περιστατικά όπου οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για κινήσεις σε άλλα σπίτια και ακόμη έχουν πρόσβαση και δυνατότητα ελέγχου σε συσκευές που δεν ανήκουν σε αυτούς.

     

    Η Ubiquiti αναγνώρισε το πρόβλημα, αναφέροντας ότι προήλθε από μια αναβάθμιση στην υποδομή του UniFi Cloud, η οποία προκάλεσε εσφαλμένη συσχέτιση λογαριασμών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένοι χρήστες λάμβαναν ειδοποιήσεις για τις κάμερες άλλων χρηστών, ενώ άλλοι είχαν πρόσβαση σε συσκευές που δεν ήταν δικές τους.

     

    Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί, και το μπέρδεμα των λογαριασμών δεν συμβαίνει πλέον. Παρά την άμεση αντίδραση της εταιρείας, η εμπειρία αυτή προκαλεί ανησυχία στους χρήστες, καθώς οι συσκευές UniFi παρέχουν πρόσβαση σε ευαίσθητους πόρους όπως κάμερες και μικρόφωνα στο εσωτερικό του σπιτιού.

     

    Η Ubiquiti επισημαίνει ότι παρόλο που το πρόβλημα έχει επιλυθεί, εξακολουθεί να συγκεντρώνει πληροφορίες για μια ακριβή αξιολόγηση του περιστατικού.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Ubiquiti
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.