Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν να ρίξουν το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας για να βοηθήσουν στην εισβολή

    Ρώσοι χάκερ στόχευσαν το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και προσπάθησαν να προκαλέσουν μπλακ άουτ που θα έπληττε 2 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης και τη σλοβακική εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET.

    Οι χάκερ προσπάθησαν να καταστρέψουν υπολογιστές σε μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας χρησιμοποιώντας το wiper, ένα κακόβουλο λογισμικό ειδικά σχεδιασμένο για να καταστρέφει υπολογιστές διαγράφοντας βασικά τους δεδομένα και καθιστώντας τα άχρηστα.

    Ο αντίκτυπος παραμένει ασαφής. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι απέτρεψαν την επίθεση, η οποία, όπως λένε, είχε σκοπό να υποστηρίξει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία. Εάν ήταν επιτυχής, η ενέργεια αυτή θα είχε προκαλέσει τη μεγαλύτερη διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από τον κυβερνοχώρο.

    Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο της ουκρανικής κυβέρνησης που κοινοποιήθηκαν σε διεθνείς εταίρους τις τελευταίες εβδομάδες, Ρώσοι χάκερ εισέβαλαν πρόσφατα σε μια ουκρανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και έκλεισαν προσωρινά εννέα ηλεκτρικούς υποσταθμούς. Το έγγραφο, το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κοινοποιήθηκε στο MIT Technology Review. Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο και δεν επιβεβαίωσαν εάν τα δύο γεγονότα συνδέονται.

     

    Φωτογραφία: Sergii Kharchenko/NurPhoto via AP


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.