Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στοχοποίηση Καταλανών πολιτικών υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας με το λογισμικό Pegasus αποκαλύπτει ομάδα ψηφιακών δικαιωμάτων

    Ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας κατηγόρησε τη Δευτέρα την ισπανική κυβέρνηση ότι κατασκοπεύει τους πολίτες της, μετά τις αποκαλύψεις της οργάνωσης Citizen Lab, ότι το τηλέφωνό του και δεκάδες άλλα που ανήκουν σε Καταλανούς υπέρ της ανεξαρτησίας είχαν μολυνθεί με spyware που χρησιμοποιούν κρατικές οντότητες.
    Η ομάδα ψηφιακών δικαιωμάτων Citizen Lab διαπίστωσε ότι περισσότερα από 60 άτομα που συνδέονται με το καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άλλων πολιτικών, δικηγόρων και ακτιβιστών, είχαν στοχοποιηθεί με λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» που κατασκεύασε η ομάδα NSO του Ισραήλ . Η NSO, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό ως εργαλείο επιβολής του νόμου, δήλωσε ότι η Citizen Lab και η Διεθνής Αμνηστία, η οποία παρότι δεν συμμετείχε σε αυτήν την έρευνα, έχει όμως δημοσιεύσει αρκετές μελέτες σχετικά με το Pegasus, είχαν συντάξει ανακριβείς και αβάσιμες αναφορές για να στοχεύσουν την εταιρεία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.