Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Σύσταση σε Ολλανδούς αθλητές για να μην πάρουν τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές στη Κίνα

    Οι Ολλανδοί αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον επόμενο μήνα θα πρέπει να αφήσουν τα τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές στο σπίτι τους για να αποφύγουν την κινεζική κατασκοπεία, ανέφερε την Τρίτη η ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

    Η επείγουσα συμβουλή προς τους αθλητές και το βοηθητικό προσωπικό να μην φέρουν προσωπικές συσκευές στην Κίνα ήταν μέρος μιας σειράς μέτρων που πρότεινε η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή (NOCNSF) για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής παρέμβασης από κινεζικούς κρατικούς πράκτορες, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές κοντά στο το θέμα.

    Ο εκπρόσωπος του NOCNSF, Geert Slot, είπε ότι η κυβερνοασφάλεια ήταν μέρος της αξιολόγησης κινδύνου που έγινε για το ταξίδι στην Κίνα, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει οποιοδήποτε συγκεκριμένο μέτρο.

    "Η σημασία της κυβερνοασφάλειας φυσικά έχει αυξηθεί με τα χρόνια", είπε ο Slot. «Αλλά η Κίνα έχει κλείσει τελείως το Διαδίκτυό της, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερη περίπτωση».

    Τα μέλη της ολλανδικής ομάδας θα είναι εξοπλισμένα με αχρησιμοποίητες συσκευές στην Κίνα, για να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα από την κινεζική επιτήρηση, ανέφεραν οι πηγές στο De Volkskrant.

    Τουλάχιστον 30 Ολλανδοί αθλητές πρόκειται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου τον επόμενο μήνα, κυρίως στους αγώνες πατινάζ ταχύτητας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.