Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Τα AirTag της Apple, χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση γυναικών στις ΗΠΑ

    Aρχεία της αστυνομίας που εξετάστηκαν από το δικτυακό τόπο Motherboard.com δείχνουν ότι, όπως προέβλεψαν αμέσως οι ειδικοί ασφαλείας όταν κυκλοφόρησε το προϊόν, αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τον εντοπισμό και την παρενόχληση των γυναικών. O δικτυακός τόπος Motherboard.com επεξεργάστηκε αναφορές για AirTag σε μια περίοδο οκτώ μηνών από δεκάδες από τα μεγαλύτερα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Από τις 150 συνολικές αναφορές της αστυνομίας που ανέφεραν AirTag, σε 50 περιπτώσεις γυναίκες κάλεσαν την αστυνομία επειδή άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι η θέση τους παρακολουθούνταν από ένα AirTag που δεν είχαν στην κατοχή τους. Από αυτές, οι 25 μπορούσαν να αναγνωρίσουν έναν άνδρα γνωστό τους -- πρώην σύντροφο, σύζυγο, αφεντικό -- για τον οποίο υποψιάζονταν έντονα ότι τοποθέτησαν τα AirTag στα αυτοκίνητά τους για να τις ακολουθήσουν και να τις παρενοχλήσουν. Αυτές οι γυναίκες ανέφεραν ότι οι νυν και πρώην στενοί σύντροφοι -- οι πιο πιθανοί να βλάψουν τις γυναίκες -- χρησιμοποιούν AirTag για να τις εντοπίζουν και να τις παρενοχλούν.

    Πολλές γυναίκες που υπέβαλαν αυτές τις αναφορές είπαν ότι φοβούνταν τη σωματική τους ακεραιότητα. Μια γυναίκα κάλεσε την αστυνομία επειδή ένας άνδρας εναντίον του οποίου είχε προστατευτική εντολή την παρενοχλούσε με τηλεφωνήματα. Είχε λάβει ειδοποιήσεις ότι ένα AirTag την παρακολουθούσε και μπορούσε να το ακούσει να χτυπάει στο αυτοκίνητό της, αλλά δεν μπορούσε να το βρει. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, απάντησε σε μία από τις κλήσεις του μπροστά στον αστυνομικό και ο άνδρας περιέγραψε πώς θα την βλάψει σωματικά. Μια άλλη που βρήκε ένα AirTag στο αυτοκίνητό της αναρωτιόταν πώς ένας άντρας εναντίον του οποίου είχε εντολή προστασίας φαινόταν να ξέρει πάντα πού βρισκόταν. Η έκθεση ανέφερε ότι φοβόταν ότι θα την επιτεθεί ή θα τη σκότωνε. Ο συντριπτικός αριθμός των αναφορών προήλθε από γυναίκες. Μόνο μία περίπτωση από τις 150 που εξετάσαμε αφορούσε έναν άνδρα που υποπτευόταν ότι μια πρώην κοπέλα τον εντόπιζε με τη χρήση AirTag.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.