Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση μετά τη ρωσική εισβολή δέχθηκε σήμερα η Ουκρανική Ukrtelecom

    Μια «ισχυρή» κυβερνοεπίθεση έπληξε τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας, την Ukrtelecom. Περιγράφεται ως η πιο σοβαρή κυβερνοεπίθεση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, η οποία έχει ρίξει όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας σε όλη τη χώρα.
    Ο Victor Zhora, αναπληρωτής επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών, επιβεβαίωσε στο Forbes ότι η κυβέρνηση ερευνά την επίθεση. Είπε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η Ukrtelecom -- πάροχος τηλεφώνου, διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας -- έχει πληγεί από επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) ή από μια βαθύτερη, πιο εξελιγμένη εισβολή.

    Η επίθεση έχει ανακοινωθεί μόνο από την Ukrtelecom σε απαντήσεις σε σχόλια πελατών στο Facebook. Σε ένα, απάντησε λέγοντας ότι οι υπηρεσίες ήταν εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα μιας «ισχυρής κυβερνοεπίθεσης του εχθρού». Όταν το Forbes έστειλε μήνυμα στην Ukrtelecom μέσω Facebook, δόθηκε μια αυτοματοποιημένη απάντηση που έγραφε: "Προς το παρόν, υπάρχουν δυσκολίες στη χρήση της υπηρεσίας διαδικτύου από την Ukrtelecom. Οι ειδικοί μας κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Λόγω του μη φυσιολογικού φορτίου και προβλήματα με εσωτερικά συστήματα, οι χειριστές του κέντρου επικοινωνίας και του Facebook δεν μπορούν να επεξεργαστούν αιτήματα πελατών."

    Η NetBlocks, η οποία παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, διαπίστωσε ότι η Ukrtelecom αντιμετώπιζε διαταραχές στις υπηρεσίες της από σήμερα το πρωί, καταρρέοντας στο 13% της κανονικής απόδοσής της πριν το πόλεμο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.