Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αναφέρει ότι "περιστατικό κυβερνοασφάλειας" επηρέασε τα πληροφοριακά του συστήματα την περασμένη εβδομάδα

      Δεν διευκρινίστηκε τι χαρακτηρίζεται ως "περιστατικό κυβερνοασφάλειας".

    Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε, ότι εντόπισε "ανώμαλη δραστηριότητα που επηρεάζει τα πληροφοριακά του συστήματα" την περασμένη εβδομάδα και έλαβε επείγοντα μέτρα για να ανταποκριθεί. Δεν διευκρίνισε λεπτομερώς αυτό που αποκάλεσε "περιστατικό κυβερνοασφάλειας".

    Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Fadi El Abdallah δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι επιπλέον "μέτρα αντιμετώπισης και ασφάλειας βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη" με τη βοήθεια των αρχών της Ολλανδίας, όπου εδρεύει το δικαστήριο.

     

    "Με το βλέμμα στο μέλλον, το Δικαστήριο θα βασιστεί στις υφιστάμενες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση του πλαισίου ασφαλείας του στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης της χρήσης της τεχνολογίας cloud"

     

    Το δικαστήριο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, αλλά δήλωσε ότι καθώς "συνεχίζει να αναλύει και να μετριάζει τις επιπτώσεις αυτού του περιστατικού, προτεραιότητα δίνεται επίσης στη διασφάλιση της συνέχισης του βασικού έργου του Δικαστηρίου".

     

    Το ΔΠΔ έχει σε εξέλιξη μια σειρά από έρευνες υψηλού προφίλ και προκαταρκτικές έρευνες σε έθνη σε όλο τον κόσμο και στο παρελθόν έχει γίνει στόχος κατασκοπείας. Πέρυσι, μια ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι απέτρεψε μια εξελιγμένη απόπειρα ενός Ρώσου κατασκόπου που χρησιμοποιούσε ψεύτικη βραζιλιάνικη ταυτότητα για να εργαστεί ως ασκούμενος στο δικαστήριο, το οποίο διερευνά ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για προσωπική ευθύνη για τις απαγωγές παιδιών από την Ουκρανία.

     

    Σε γραπτή απάντησή του σε αίτημα για σχολιασμό, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: "Οποιεσδήποτε κακόβουλες δραστηριότητες που υπονομεύουν την κυβερνοασφάλεια του Δικαστηρίου ή παρεμβαίνουν στην ικανότητά του να εκπληρώνει την εντολή του με ασφάλεια και προστασία, μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Οι Κάτω Χώρες θα συνεχίσουν να βοηθούν το ΔΠΔ στην αντιμετώπιση του περιστατικού".


    Πηγή
    Φωτογραφία: AP Photo/Mike Corder, File
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.