Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Adhole, το τεράστιο δημόσιο instance του Pi-hole, κλείνει

    Οι υποστηρικτές της ιδιωτικότητας το γνωρίζουν ήδη, αλλά για τους μη μυημένους, το Pi-hole είναι ένας DNS server που μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από το modem για να φιλτράρονται οι διαφημίσεις από τις υπηρεσίες περιήγησης και ροής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σε θέση να αφαιρεί διαφημίσεις από όλους τους υπολογιστές σε ένα δίκτυο και μπορεί ακόμη και να αφαιρεί διαφημίσεις από βίντεο YouTube και από δωρεάν υπηρεσίες ροής βίντεο. Η ρύθμιση είναι εύκολη και εάν έχετε ένα εφεδρικό Raspberry Pi (ή οποιοδήποτε άλλο εφεδρικό υλικό) ενώ λειτουργεί εξαιρετικά και σε container όπως το Docker.

    Από το 2017, προστέθηκε και ο δικτυακός τόπος Adhole.org, ο οποίος πρόσφερε τις ίδιες υπηρεσίες με το Pi-hole, αλλά χωρίς τη "φασαρία" της εγκατάστασης τοπικά. Μέχρι τώρα δηλαδή. Το Adhole.org κλείνει, με το δημιουργό του να επικαλείται προβλήματα με τη συντήρηση και τη σταθερότητα το δικτυακού τόπου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, λέει τα παρακάτω:

    "Αυτό που ξεκίνησε ως ένας κόμβος Pi-hole σε ένα δημόσιο VPS το 2017, εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο DNS αποκλεισμού διαφημίσεων πολλαπλών κόμβων με χιλιάδες ταυτόχρονους χρήστες σε όλο τον κόσμο… αλλά αυτό σήμαινε επίσης μεγαλύτερο φόρτο στο διακομιστή, το οποίο σήμαινε την υποχρέωση της αναβάθμισης, περισσότερα περιστατικά (αναφορές) και ως εκ τούτου περισσότερη δουλειά. Με άλλα λόγια; το έργο έχει γίνει θύμα της δικής του επιτυχίας. Η τρέχουσα κατάσταση των διακομιστών, αντιμετωπίζει προβλήματα συνεχούς σταθερότητας μαζί με ζητήματα πιστοποιητικών (που εισήχθησαν πρόσφατα) και επανειλημμένες αλλαγές διευθύνσεων IP. Και επειδή σε κανέναν δεν αρέσει ένα ασταθές DNS, γιατί όπως όλοι οι sysadmin γνωρίζουν? «Είναι πάντα DNS», αποφάσισα να τραβήξω την πρίζα."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.