Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το FBI χρησιμοποίησε δεδομένα τοποθεσίας της Google για να διερευνήσει εμπρηστική επίθεση στο Σιάτλ

    Το 2020, η ομοσπονδιακή αστυνομία χρησιμοποίησε ένα ένταλμα γεωπροσδιορισμού (geofence warrant) για να λάβει δεδομένα τοποθεσίας από την Google ως μέρος έρευνας για απόπειρα εμπρησμού του αρχηγείου της Αστυνομίας του Σιάτλ, σύμφωνα με πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από το The Verge. Η απόπειρα εμπρησμού έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου, μία ημέρα μετά τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα του Ουισκόνσιν που προκάλεσε αναζωπύρωση διαμαρτυριών για τη φυλετική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ. Εν μέσω ευρύτερων αντιδράσεων στο Σιάτλ, δύο άτομα πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες στην πίσω είσοδο του αρχηγείου της Αστυνομίας του Σιάτλ.

    Αν και το ίδιο το κτίριο δεν υπέστη σημαντικές ζημιές στην επίθεση, το περιστατικό προκάλεσε την ουσιαστική αντίδραση της αστυνομίας. Κάποια στιγμή, το FBI πρόσφερε αμοιβή 20.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με τον απόπειρα εμπρησμού. Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η υπηρεσία πίεσε επίσης την Google για πληροφορίες σχετικά με τους δύο υπόπτους. Το FBI χρησιμοποίησε ένα ένταλμα γεωπροσδιορισμού για να λάβει δεδομένα τοποθεσίας από συσκευές Android που βρίσκονταν κοντά στην απόπειρα εμπρησμού πριν και μετά την εκτέλεσή του. Η Google συμμορφώθηκε με το αίτημα μία ημέρα αργότερα.

    "Όπως συμβαίνει με όλα τα αιτήματα επιβολής του νόμου, έχουμε μια αυστηρή διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών μας ενώ υποστηρίζει το σημαντικό έργο της επιβολής του νόμου", δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Όπως επισημαίνει το The Verge, το γεγονός ότι αργότερα το FBI έκανε δημόσια έκκληση για βοήθεια στην υπόθεση υποδηλώνει ότι τυχόν δεδομένα τοποθεσίας που ελήφθησαν από την Google μπορεί να μην την βοήθησαν να πλησιάσει τον εντοπισμό των δύο υπόπτων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.