Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το GoodWill ransomware αναγκάζει τα θύματα του να κάνουν δωρεές στους φτωχούς

    "Η ομάδα ransomware GoodWill διαδίδει πολύ ασυνήθιστες απαιτήσεις σε αντάλλαγμα για το κλειδί αποκρυπτογράφησης", αναφέρει το CloudSEK. «Η ομάδα που μοιάζει με τον Ρομπέν των Δασών αναγκάζει τα θύματά της να κάνουν δωρεές στους φτωχούς και παρέχει οικονομική βοήθεια στους ασθενείς που έχουν ανάγκη».

    Το GoodWill ransomware εντοπίστηκε από ερευνητές του CloudSEK τον Μάρτιο του 2022. Όπως υποδηλώνει το όνομα της ομάδας, η GoodWill ενδιαφέρεται για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι για οικονομικό όφελος.

    Μόλις ένα υπολογιστικό σύστημα μολυνθεί, το worm ransomware GoodWill κρυπτογραφεί έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, βάσεις δεδομένων και άλλα σημαντικά αρχεία και τα καθιστά απρόσιτα χωρίς το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Οι επιτιθέμενοι προτείνουν στα θύματα να εκτελούν τρεις κοινωνικά καθοδηγούμενες δραστηριότητες με αντάλλαγμα το κλειδί αποκρυπτογράφησης

    Δραστηριότητα 1: Να δωρίσουν νέα ρούχα σε άστεγους, να καταγράψουν τη δράση και την δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Δραστηριότητα 2: Να πάνε πέντε φτωχά παιδιά στο Dominos, την Pizza Hut ή το KFC και να τους κάνουν το τραπέζι, να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να τα δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Δραστηριότητα 3: Να παρέχουν οικονομική βοήθεια σε οποιονδήποτε χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, σε ένα κοντινό νοσοκομείο, να ηχογραφήσουν ηχητικό ντοκουμέντο και το μοιράσουν με την ομάδα GoodWill.

    Με την ολοκλήρωση και των τριών δραστηριοτήτων, οι χειριστές ransomware επαληθεύουν τα αρχεία πολυμέσων που μοιράζονται το θύμα και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, θα μοιραστεί το πλήρες κιτ αποκρυπτογράφησης που περιλαμβάνει το κύριο εργαλείο αποκρυπτογράφησης, το αρχείο κωδικού πρόσβασης και ένα εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης όλων των σημαντικών αρχείων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.