Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το KB5027231 των Windows 11 προκαλεί διακοπή λειτουργίας του Chrome για τους χρήστες των Cisco, WatchGuard EDR

      Δεν υπάρχει μέχρι τώρα επίσημη ανακοίνωση από την Microsoft ή τη Cisco

    Η ενημέρωση ασφαλείας για  Windows 11 22H2 με κωδικό KB5027231 που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της Patch Tuesday αυτού του μήνα δημιουργεί πρόβλημα στον Google Chrome σε συστήματα που προστατεύονται από τις λύσεις Cisco και WatchGuard EDR και antivirus. Όπως ανέφερε το BleepingComputer την Τετάρτη, διαχειριστές και χρήστες των Windows αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης ιστού μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων KB5027231 των Windows 11. Παρόλο που η απεγκατάσταση της προβληματικής ενημέρωσης των Windows 11 θα έπρεπε να επιλύσει το πρόβλημα, οι διαχειριστές των Windows που το δοκίμασαν αναφέρουν ότι είναι αδύνατη μέσω του WSUS λόγω ενός "καταστροφικού σφάλματος" (catastrophic error).

    Έβαλα το KB5027231 σε ένα σωρό χρήστες και έχω το Chrome σπασμένο παντού. Η προσπάθεια επαναφοράς μέσω wusa δείχνει ένα 'καταστροφικό σφάλμα' στο Event Viewer και το WSUS δείχνει ότι δεν μπορώ να το επαναφέρωδήλωσε ένας διαχειριστής των Windows

    Η Malwarebytes έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι αυτό το γνωστό πρόβλημα επηρεάζει τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα anti-malware της λόγω ενός προβλήματος της μονάδας anti-exploit και συμβούλεψε τους επηρεαζόμενους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Google Chrome ως προστατευόμενη εφαρμογή.

    Στις 13 Ιουνίου 2023, η ενημερωμένη έκδοση KB5027231 της Microsoft που εγκαταστάθηκε στα Windows 11 προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ του Google Chrome και της προστασίας από exploit, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του προγράμματος περιήγησης, δήλωσε η Malwarebytes.

    Παρόλο που οι επηρεαζόμενοι χρήστες δεν θα δουν το περιβάλλον εργασίας του Google Chrome αφού επιχειρήσουν να ανοίξουν την εφαρμογή, η διαδικασία εκτελείται στο παρασκήνιο, αλλά δεν θα φορτώσει το περιβάλλον εργασίας χρήστη λόγω της σύγκρουσης.


    Οι χρήστες της Cisco και της WatchGuard αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα με την εκκίνηση του Chrome
    Από την Τετάρτη, οι χρήστες της WatchGuard και της Cisco Secure Endpoint άρχισαν επίσης να αναφέρουν ότι το Google Chrome δεν θα ξεκινήσει μετά την εγκατάσταση των αθροιστικών ενημερώσεων της Patch Tuesday του Ιουνίου 2023.

    Αναπτύσσουμε το Secure Endpoint 8.1.7 στις μερικές χιλιάδες συσκευές μας και αρχίσαμε να λαμβάνουμε ένα βουνό από αναφορές σήμερα το πρωί ότι το Google Chrome δεν εμφανιζόταν στην οθόνη μετά από προσπάθεια ανοίγματος, δήλωσε ένας διαχειριστής

    Αναφορές λένε ότι η διακοπή της υπηρεσίας Secure Endpoint ή η απεγκατάσταση του Secure Endpoint επιτρέπει στο Chrome να ανοίξει ξανά. Με βάση τις αναφορές των χρηστών, η μηχανή Exploit Prevention της Cisco Secure Endpoint είναι επίσης η μονάδα που εμποδίζει την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης ιστού. Το προσωπικό της WatchGuard επιβεβαίωσε επίσης την Παρασκευή ότι το Google Chrome δεν ανοίγει στα Windows 11 μετά την εγκατάσταση του KB5027231, εάν η προστασία anti-exploit είναι ενεργοποιημένη στο λογισμικό Endpoint Security της εταιρείας.

     

    Συνιστάται στους πελάτες της Cisco και της WatchGuard να απενεργοποιήσουν την προστασία anti-exploit από τις ρυθμίσεις του λογισμικού ασφαλείας τους ή να ορίσουν το Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού από τις Ρυθμίσεις > Επιλογή προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης. Μια άλλη πιθανή παράκαμψη που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί από τους επηρεαζόμενους χρήστες να ορίσουν το Google Chrome ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο σύστημά τους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.