Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το LastPass επιβεβαιώνει παραβίαση του περιβάλλοντος ανάπτυξής του. Τα δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή

    Ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία σε αυτόν τον τομέα είναι η εφαρμογή freemium LastPass. Σήμερα, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες ότι το περιβάλλον ανάπτυξής της παραβιάστηκε σε ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

    Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Karim Toubba δήλωσε ότι ενδείξεις ασυνήθιστης δραστηριότητας στο περιβάλλον ανάπτυξής της εφαρμογής, εντοπίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, η εταιρεία μπήκε αμέσως σε λειτουργία περιορισμού, ανέπτυξε μέτρα ασφάλειας και συνεργάστηκε με μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας ξεκινώντας παράλληλα, μια λεπτομερή έρευνα.

    Αν και αυτή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Toubba λέει ότι δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια πρόσβασης σε δεδομένα χρηστών ή σε κρυπτογραφημένα vualts χρηστών αυτή τη στιγμή. Μόνο αποσπάσματα του πηγαίου κώδικα και της αποκλειστικής τεχνικής τεκμηρίωσης του LastPass έχουν κλαπεί.

    Το LastPass δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την παραβίαση που συνέβη, αλλά προς το παρόν, έχει δηλώσει ότι ένα "μη εξουσιοδοτημένο μέρος" κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε τμήματα των περιβαλλόντων ανάπτυξής του, θέτοντας σε κίνδυνο έναν μόνο λογαριασμό προγραμματιστή.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.