Jump to content


 • astrolabos
  astrolabos

  Δελτίο Τύπου: Έχετε τον έλεγχο των προσωπικών σας πληροφοριών;

  Ενώ δραστηριοποιείστε όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποδεικνύεται μια πρόκληση. Όταν προσωπικές πληροφορίες φτάνουν στα χέρια λάθος ανθρώπων, μπορεί να οδηγήσουν στην κλοπή της ταυτότητάς σας και σε άλλαεγκλήματαπου θα σας κοστίσουν και θα σας ακολουθούν για χρόνια. Ωστόσο,η συνεπής εφαρμογήμερικώνπρακτικών απορρήτου απλής λογικής,θα σας βοηθήσει να αποφύγετεχάσιμο χρόνου, έξοδακαιάλλα προβλήματα.

  Στη WatchGuard, σας προτρέπουμε να επαναπροσδιορίσετε τη στάση σας ως προς την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών και δεδομένων, ξεκινώντας από σήμερα 28 Ιανουαρίου,που είναι η Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

   

  Δέσμευση προστασίας προσωπικών δεδομένων!

  Υπόσχομαι να:

  1. Αντιμετωπίζω τα μη αναμενόμενα μηνύματα ως ύποπτα.

  Σίγουρα θα λάβω - μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου και τηλεφωνήματα- που φαίνεται να προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους καιεταιρείες με τις οποίεςέχωμια σχέση. Το Amazon, το PayPalακόμη και οι συνάδελφοίμουστέλνουν μηνύματαπου,μερικέςφορές, απλώς δεν φαίνονται σωστά.Αποφεύγω να εμπλακώ με αυτά τα μηνύματακαιδεν δημοσιοποιώπροσωπικές πληροφορίες σε αυτές τις πηγές μέχρι ναεπαληθευτούν ως έγκυρες μέσω των δικών μου προσπαθειών.

  2. Αντιστέκομαι στον πειρασμό να κάνω κλικ σε συνδέσμους ή να κατεβάσω αρχεία

  Έχω συνηθίσει να κάνω κλικ σε συνδέσμους από φίλους, μέλη της οικογένειας, συναδέλφους και εταιρείες που εμπιστεύομαι, αλλά οι σύνδεσμοι και τα αρχεία από μη αξιόπιστες ή ύποπτες πηγές πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.Ελέγχω τουςσυνδέσμουςγια να ανακαλύψω την πραγματική διαδικτυακή διεύθυνση καιδενκάνω κλικ σε έναν σύνδεσμο ή δεν κατεβάζω ένα αρχείο με ύποπτη προέλευση.

   

  3. Αποκτήσω έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (PasswordManager)

  Δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάμαι κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό που χρησιμοποιώκαι αν το μπορούσα, τότε οι κωδικοί αυτοί θα ήταν πολύ απλοί και εύκολαανιχνεύσιμοι.Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, όχι μόνο κρατά τους εγκληματίες μακριά από τα προσωπικά στοιχεία των λογαριασμών μου, αλλά με διευκολύνει να έχω πρόσβαση στους λογαριασμούς μουχωρίς ταλαιπωρία.

   

  4. Χρησιμοποιώ τον έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων, όποτε είναι εφικτό

  Ξέρω ότι υπάρχουν παραβιάσεις δεδομένων όπου θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία και, ενδεχομένως, ακόμη και οι κωδικοί πρόσβασής μου.Για να διασφαλίσω ότι οι εγκληματίες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των λογαριασμών μου,ακόμη και όταν έχουν τους σωστούς κωδικούς σύνδεσης, ρυθμίζω τον έλεγχο ταυτότητας δύο ή πολλών παραγόντων. Αυτός ο έλεγχοςαπαιτείχρονοεξαρτώμενηεπαλήθευσηχρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το email μου εκτός από τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού μου.

   

  5. Διαβάζω τις πολιτικές απορρήτου πριν δημιουργήσω έναν λογαριασμό

  Λόγω των κανονισμών περί απορρήτου δεδομένων που θεσπίζονται σε όλο τον κόσμο, οι εταιρείεςσυνήθως υποχρεούνται ναεξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα προσωπικά σας δεδομένα. Διαβάζοντας τις δημοσιευμένεςπολιτικέςαπορρήτου τους, μαθαίνω αν πωλούν δεδομένα σε τρίτους και πώς χρησιμοποιούν τις πληροφορίες πουσυλλέγονται χρησιμοποιώνταςcookiesιστότοπου. Προτούκάνω ρύθμιση και αποθήκευση πληροφοριών λογαριασμού με μια επιχείρηση,επιβεβαιώνω ότι δεν θα αποκαλύψουν ή δεν θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά μου στοιχεία με μη ασφαλείς τρόπους.

   

  6. Διατηρώ ενημερωμένα το λογισμικό προστασίας από ιούς και το λογισμικό ασφαλείας στις συσκευές μου

  Αντιλαμβάνομαι ότι το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μου χωρίς να το γνωρίζω, επιτρέποντας στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου νακλέβουν δεδομένα από το σύστημά μου, ακόμη και να καταγράφουν πατήματα πλήκτρων καθώς εισάγω δεδομένα σε άλλα συστήματα.Χρειάζεται ισχυρή ασφάλεια ακραίου σημείου για τη μείωση αυτών των κινδύνων ενώτο συγκεκριμένο λογισμικό πρέπει να είναι σταθεράεπικαιροποιημένογια να μπλοκάρει τις τελευταίες απειλές. Δίνω προσοχή σε ειδοποιήσεις που υποδηλώνουν ότι η ασφάλειά μου είναι ή πρόκειται να καταστεί ανενεργή, ληγμένη ή / καιξεπερασμένηκαι λαμβάνω άμεσα μέτρα για να διορθώσω την κατάσταση.

   

  7. Θεωρώ πως οι δημόσιες συνδέσεις Wi-Fi είναι εκτεθειμένες

  Εφόσον κατά καιρούς χρειάζεται να συνδεθώ σε δημόσια Wi-Fiδίκτυα, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν έχουνεφαρμοστεί μέτρα ασφαλείας από τον οικοδεσπότη / host.  Για αυτό τον λόγο, δεν εισάγω προσωπικές πληροφορίες χωρίς πρώτα να τρέξω ένα VPN ή άλλο εργαλείο για κρυπτογραφημένεςεπικοινωνίες.

   

  8. Αλληλεπιδρώ με ασφάλεια στα socialmedia

  Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, το SnapChat,το YouTubeκαι το Twitter προσφέρουνμοναδικές ευκαιρίες για να συνδεθώ με τους φίλους και την οικογένειά μου, αλλάκαι να γνωρίσω και να αλληλοεπιδράσω με άτομαπου μου ταιριάζουν στη σκέψη. Ωστόσο, δεν μπορώ να βεβαιωθώ ότι επικοινωνώμε αυτόν/αυτήν που νομίζωκαι ότι έχουν πάντα έντιμες προθέσεις. Ως εκ τούτου,χρειάζεται να προσέχω ιδιαίτερα να μην αποκαλύψω προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστο κοινό, κάνοντας τα εξής:

  • Ενεργοποιώ τις ρυθμίσεις απορρήτου που προσφέρονται, για την απόκρυψη πληροφοριών και δημοσιεύσεων στο προφίλ μου από όλους εκτός από τα άτομα που έχω προσωπικά εγκρίνει.
  • Εγκρίνω/ αποδέχομαι ανθρώπους που ξέρω για να ενταχθούν στην κοινότητάμου
  •  Δεν εισάγω προσωπικές πληροφορίες σε κουίζ, αιτήσεις για σπουδές ή έντυπα που αναδύονται απόδιαφημίσεις

   

  Σας ευχαριστούμε που παίρνετε την ευθύνη των προσωπικών σας δεδομένων σοβαρά και δεσμεύεστε σε ενέργειες που σας προστατεύουν. Καθώς τα ψηφιακά μας περιβάλλοντα εξελίσσονται συνεχώς, το ίδιο συμβαίνει και με τις πρακτικές ασφαλείας που ακολουθούμε.

  Για να ενημερώνονται οι πολίτες, πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρέχουν πληροφορίες ασφάλειας και απορρήτου από τους ιστοτόπους τους ή μέσω του  secplicity.org .

   


  User Feedback

  Recommended Comments

  οχι δεν τον εχουμε ακομη και αν προσεχουμε.

  Οι πληροφοριες μας διαρρεουν και απο αλλους με τους οποιους επικοινωνουμε.

  Η μονη λυση ειναι καθολου ιχνος.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...