Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ASUS έκλεψε ξανά την παράσταση με τα νέα της προϊόντα gaming στη CES

    Το ξεκίνημα της χρονιάς στον κόσμο της τεχνολογίας, ανήκει παραδοσιακά στη CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας. Η παρουσίαση των νέων προϊόντων της ASUS αποτελείτο από δύο μέρη, με την πρώτη μέρα να είναι αφιερωμένη στις συσκευές για τους λάτρεις των video games.

     

    Σειρά ROG Zephyrus

     

    02_Zephyrus G14 and Zephyrus G16 laptops - with one each in Eclipse Gray and Platinum White.jpg

     

    Τα πλήρως επανασχεδιασμένα μοντέλα Zephyrus G14 και G16 της premium σειράς λεπτών και ελαφριών laptops, ROG Zephyrus, προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το ότι η ASUS κατόρθωσε να χωρέσει κορυφαίο gaming hardware σε ένα σώμα αλουμινίου με προφίλ μόλις 15 χιλ., όσο παχύ είναι δηλαδή το νέο ROG Zephyrus G16 GU605, είναι εκπληκτικό. Παρ’ ό,τι έχει οθόνη 16 ιντσών, ζυγίζει μόλις 1,85 κιλά, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι στο εσωτερικό του κρύβει τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Intel CoreUltra 9 185H και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4090. Αν και διατίθενται φυσικά και άλλες συνθέσεις, όλα τα μοντέλα ενσωματώνουν εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ψύξης. Το μικρότερο μοντέλο, Zephyrus G14, ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό και έρχεται με επεξεργαστή AMD Ryzen™ της πιο πρόσφατης σειράς 8000. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν οθόνες OLED, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε gaming laptop της ASUS. Με φανταστική ποιότητα εικόνας, G-Sync και ρυθμό ανανέωσης έως 240 Hz, θα προσφέρει στους gamers ασύγκριτες εμπειρίες. Στο κάλυμμα του laptop υπάρχει μία ζώνη LED για πλήρως προσωποποιημένη εμφάνιση, απόρροια του ανανεωμένου σχεδιασμού. Τα νέα laptops ASUS ROG Zephyrus έχουν ενισχυμένες δυνατότητες AI με τα πλεονεκτήματά τους να είναι εμφανή όχι μόνο στο gaming αλλά και την καθημερινή χρήση.

     

    Σειρά ROG Strix

     

    04_Group photos of 2024 Strix SCAR series.jpg

     

    Η σειρά ROG Strix SCAR που προορίζεται για τους πλέον απαιτητικούς παίκτες, έχει ανανεωθεί. Πέραν της τελευταίας γενιάς των επεξεργαστών Intel Core, το μεγαλύτερο μοντέλο, Strix SCAR 18, διαθέτει και αυτό οθόνη Nebula HDR. Πρόκειται για μία βελτιωμένη οθόνη Mini LED με πάνω από 2000 ζώνες dimming και μέγιστη φωτεινότητα 1100 nits, έτσι ώστε video games και περιεχόμενο HDR να δείχνουν φανταστικά. Τα ισχυρότερα μοντέλα Strix SCAR και Strix G έρχονται με επεξεργαστή Intel® Corei9 14900HX και πανίσχυρες κάρτες γραφικών που στην περίπτωση του SCAR φτάνουν και την NVIDIA® GeForce RTX™ 4090. Επιπρόσθετα, όλα τα μοντέλα της σειράς Strix έχουν τρεις ανεμιστήρες και ψύξη υγρού μετάλλου στον επεξεργαστή για άριστη απόδοση και αθόρυβη λειτουργία.

     

    TUF Gaming

     

    05_TUF Gaming.jpg

     

    Η σειρά TUF Gaming απευθύνεται σε gamers με περιορισμένο budget και δεν έμεινε χωρίς ανανέωση. Το μοντέλο TUF Gaming A16 βασίζεται σε επεξεργαστές AMD Ryzen, με την NVIDIA GeForce RTX 4070 στην πιο ισχυρή εκδοχή της, τη στιγμή που στην καρδιά του TUF Gaming 16 βρίσκονται επεξεργαστής Intel Core σε συνδυασμό με κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX™ 4060 GPU. Αμφότερα τα μοντέλα έχουν νέο, εξαιρετικά ανθεκτικό σώμα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

     

    ROG Phone 8

     

    07_ROG Phone 8_8 pro.jpg

     

    Δεν παρουσιάστηκαν όμως μόνο νέα laptops σήμερα. Τα ROG Phone 8 και ROG Phone 8 Pro είναι τα νέα μοντέλα της επιτυχημένης σειράς gaming phones της ASUS. Συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη, η σειρά ROG Phone 8 σηματοδοτεί την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού. Πρόκειται για ένα μοντέλο με μεγαλύτερη ευελιξία που δίνει έμφαση σε λειτουργίες απαραίτητες στους gamers. Η μεγαλύτερη πρόοδος σημειώθηκε στην κάμερα. Το σύστημα πλέον αποτελείται από τρεις κάμερες: κύρια Sony IMX890 50 MP με το εκπληκτικό Hybrid Gimbal Stabilizer με σταθεροποίηση 6 αξόνων, υπερευρυγώνια 13 MP και τηλεφακό 32 MP με 3x οπτικό zoom και OIS. Ο επεξεργαστής Snapdragon® 8 Gen 3 εγγυάται κορυφαία απόδοση, ενώ η οθόνη Samsung E6 AMOLED 6,78” με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz χαρίζει υπέροχες εικόνες. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 5500 mAh για να μην ανησυχήσετε ποτέ για την αυτονομία. Τη λίστα των ενδιαφερόντων χαρακτηριστικών συμπληρώνουν η προστασία από νερό και σκόνη βάσει IP68 και η τεχνολογία AI.

    01_ROG Gaming Laptops.jpg


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.