Jump to content
 • astrolabos
  astrolabos

  Τα laptops της ASUS για το 2022 δείχνουν τον δρόμο με τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel

  ASUS Intel Performance day - Athens 13.09.2022 - 2.jpg

   

  H ASUS ανακοίνωσε στο event ASUS Intel performance day στις 13 Σεπτεμβρίου πως η γκάμα των λεπτών και ελαφριών laptops της, Zenbook και Vivobook για το 2022, διαθέτει περισσότερα από ποτέ μοντέλα EVO υψηλής απόδοσης, χάρη στην εξαιρετική κατασκευή και τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων επεξεργαστών 12ης γενιάς Intel® H-Series με προδιαγραφές θερμικής σχεδιαστικής ισχύος (TDP) έως και 45 watts. Με αυτές τις καινοτομίες, ακόμα και προσιτά καθημερινά laptops όπως τα Vivobook 14X/15X OLED (X1403/1503) πλέον προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές.

  Η επιπρόσθετη διαθέσιμη απόδοση αυτών των πανίσχυρων επεξεργαστών -που είναι έως και 2,5 φορές ταχύτεροι από την προηγούμενη γενιά laptops ASUS- σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν βελτιωμένη παραγωγικότητα, δημιουργικότητα, gaming και ψυχαγωγία σε laptops που δεν είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τους προκατόχους τους.

  «Οι καινοτομίες που εφάρμοσαν οι μηχανικοί της ASUS με τους συνεργάτες μας από την Intel στα πιο πρόσφατα laptops μας, κατέστησε δυνατή την παρουσίαση αυτών των εκπληκτικών προϊόντων για το 2022. Η δουλειά τους στις τεχνολογίες ψύξης και την κατασκευή του σώματος συνιστά μία σημαντική πρόκληση που έφεραν εις πέρας. Κάποιες φορές οι βελτιώσεις μπορεί να είναι αόρατες στα μάτια των καταναλωτών, όμως επιτρέπουν την επίτευξη σπουδαίων επιδόσεων από ελαφριά και συμπαγή laptops, που είναι και αυτό που περιμένουν οι καταναλωτές από το επόμενο laptop τους», ανέφερε ο Jeff Lo, General Manager East EMEA της ASUS.

  Η προτίμηση των χρηστών στα λεπτά και ελαφριά laptops αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και ως εκ τούτου, η επίλυση του προβλήματος της βελτίωσης της απόδοσης χωρίς αύξηση του μεγέθους αποτελεί σημαντική μηχανική πρόκληση. Η γκάμα των καταναλωτικών laptops της ASUS για το 2022 χρησιμοποιεί καινοτόμες λύσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά αποδοτικών και αθόρυβων συστημάτων ψύξης όπως τα ASUS IceCool, AAS Ultra, οι 3D θάλαμοι ατμού, το βασισμένο στην AI λογισμικό και τεχνικών κατασκευής ακριβείας. Επιπρόσθετα, η κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα των 12ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα στην απόδοση σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας συγκριτικά με τα υπάρχοντα μοντέλα.

   

  Η απόδοση είναι το παν

  Οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές 12ης γενιάς Intel Core χαρίζουν υψηλότερη απόδοση εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι στο παρελθόν χάρη στον υβριδικό τους σχεδιασμό που συνδυάζει τους πυρήνες υψηλής απόδοσης με τους πυρήνες υψηλής αποδοτικότητας. Οι πυρήνες αυτοί μοιράζονται με έξυπνο τρόπο τις υπολογιστικές εργασίες βελτιώνοντας την απόδοση κατά το gaming, το streaming και το multitasking, ενώ η ενεργειακή τους αποδοτικότητα τους καθιστά ιδανικούς για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων στο πλαίσιο ενός λεπτού και ελαφριού σώματος laptop που οι καταναλωτές προτιμούν ολοένα και περισσότερο.

  Ένα ισχυρό laptop προσφέρει πλεονεκτήματα σε βάθος χρόνου και στους χρήστες. Η τυπική διάρκεια ζωής ενός καταναλωτικού laptop φτάνει τα επτά χρόνια και καθώς λειτουργικά και λογισμικό αναπτύσσονται και γίνονται πιο απαιτητικά, οι χρήστες χρειάζονται ένα laptop με επαρκή ισχύ διαθέσιμη. Με TDP που φτάνει τα 45 W -έως και 3 φορές περισσότερα σε σχέση με τους επεξεργαστές laptop παλαιότερης γενιάς- οι επεξεργαστές H Series προσφέρουν ισχύ που θα καλύψει τους χρήστες σε βάθος χρόνου.

   

  Επαρκής ψύξη

  Για την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης επεξεργαστή σε ένα λεπτό και ελαφρύ laptop, η διατήρηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή σε χαμηλά επίπεδα είναι μείζονος σημασίας και εκεί είναι που οι λεπτές κατασκευές αποτυγχάνουν. Τα πιο πρόσφατα laptops ASUS Zenbook και Vivobook διαθέτουν βελτιωμένη τεχνολογία ψύξης, συμπεριλαμβανομένων των νέων σχεδίων ανεμιστήρων ASUS IceBlade, διπλών αγωγών θερμότητας, βελτιωμένου ελέγχου ροής αέρα μέσω πολλαπλών αεραγωγών και -στα μοντέλα Zenbook Pro 16X OLED και Zenbook Duo 14X OLED- ενός 3D θαλάμου ατμού και του πρωτοποριακού μηχανισμού Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra).

  Ο 3D θάλαμος ατμού αποτελεί καινοτομία της ASUS που έδωσε κυρτό σχήμα στον θάλαμο ατμού προκειμένου να επιτύχει καλύτερη εφαρμογή με τα στοιχεία της motherboard απ’ ό,τι με έναν τυπικού σχήματος θάλαμο ατμού. Το AAS Ultra ανασηκώνει το πίσω μέρος είτε του πληκτρολογίου, είτε της δευτερεύουσας οθόνης αφής αυξάνοντας τη ροή αέρα από το σώμα έως και κατά 30%.

  Χάρη σε αυτές τις καινοτομίες ψύξης, οι μηχανικοί της ASUS είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν κορυφαία υποσυστήματα όπως ο επεξεργαστής Intel Core i9 και η κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3060 σε πολύ λεπτά laptops χωρίς να ανησυχούν για την απαγωγή της θερμότητας.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...