Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    H ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια ABOUT LIBRARIES υποψήφια στα DH (Digital Humanities) AWARDS 2022

      Aναζητήστε το Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries στην κατηγορία BEST DH DATASET

    Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries διεκδικεί το βραβείο DIGITAL HUMANITIES (DH) AWARDS 2022 (Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών) στην κατηγορία BEST DH DATASET
     
     Ψηφίστε μέχρι τις 26/03/2023 ΕΔΩ
     
    Εξερευνήστε τον κόσμο των βιβλιοθηκών 
    Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια «Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries» αναπτύσσεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κήπος Φιλοβίβλων» και αποτελεί έναν ψηφιακό χώρο που επικεντρώνεται στις βιβλιοθήκες και την ιστορία τους, στην παρουσίαση σπουδαίων συλλογών και προσωπικοτήτων που συνδέονται με τις βιβλιοθήκες σε Ανατολή και Δύση, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φιλικός και λειτουργικός για τον χρήστη, προσφέρει έναν μοναδικό πληροφοριακό πλούτο, ο οποίος διαρθρώνεται στις εξής θεματικές ενότητες: Βιβλιοθήκες, Πρόσωπα, Αρχιτεκτονική, Φωτοθήκη, Βιβλιογραφία.

    Στον ιστότοπο περιλαμβάνονται περισσότερα από 4.000 τεκμήρια, επεξεργασμένα και τεκμηριωμένα, τα οποία συνοδεύονται από βιβλιογραφικές αναφορές και πλούσια εικαστική συλλογή (μικρογραφίες χειρογράφων, ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες, ζωγραφικά έργα, αναπαραστάσεις και φωτογραφικές απεικονίσεις γλυπτών και αρχιτεκτονικών έργων κ.λπ.).
     
    Digital Humanities Awards 2022 
    Τα Digital Humanities Awards (Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών) είναι μία ετήσια διοργάνωση στην οποία το κοινό μπορεί να προτείνει φορείς και πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζονται από σημαντική προσφορά και τεχνική πρόοδο στο πεδίο των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών.
     
    Οι φορείς αυτοί προτείνονται και ψηφίζονται εξ ολοκλήρου από το κοινό. Τα βραβεία αυτά λειτουργούν ως πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, με στόχο την ανάδειξη σημαντικών δράσεων στο χώρο των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών και την αλληλεπίδραση του υλικού αυτού με τους χρήστες και το ευρύ κοινό.

    Τα βραβεία DH Awards της κοινότητας των Ανθρωπιστικών Επιστημών δεν συνδέονται με κανενός είδους οικονομικό έπαθλο.
     
    Σας προσκαλούμε να αναζητήσετε το Περί Βιβλιοθηκών - About Libraries στην κατηγορία BEST DH DATASET και να ενισχύσετε την υποψηφιότητά μέχρι τις 26/03/2023.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.