Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    «Μείνετε μακριά από το WhatsApp», προειδοποιεί ο ιδρυτής του Telegram

    Ο ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram προέτρεψε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν «οποιαδήποτε εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων» εκτός από το WhatsApp για να αποφύγουν το χακάρισμα του τηλεφώνου τους. Ο Pavel Durov ανέφερε ένα ζήτημα ασφαλείας που αποκαλύφθηκε από το WhatsApp την περασμένη εβδομάδα, το οποίο επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να υποκλέψει το τηλέφωνο ενός ατόμου στέλνοντας ένα κακόβουλο βίντεο στον αριθμό του.

    «Οι χάκερ θα μπορούσαν να έχουν πλήρη πρόσβαση (!) σε οτιδήποτε στα τηλέφωνα των χρηστών του WhatsApp», υποστήριξε στο Telegram. «Κάθε χρόνο μαθαίνουμε για κάποιο πρόβλημα στο WhatsApp που θέτει σε κίνδυνο τα πάντα στις συσκευές των χρηστών τους... Δεν έχει σημασία αν είστε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη – εάν έχετε εγκατεστημένο το WhatsApp στο τηλέφωνό σας, όλα τα δεδομένα σας από κάθε εφαρμογή στη συσκευή σας είναι προσβάσιμα σε κακόβουλους τρίτους χρήστες."

    Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος από τη χώρα του, ισχυρίστηκε ότι τα ελαττώματα ασφαλείας είναι «φυτευτά» για να επιτρέψουν στις κυβερνήσεις, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τους χάκερ να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση και άλλα μέτρα ασφαλείας. Ο κ. Durov έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι «το WhatsApp δεν θα είναι ποτέ ασφαλές» εκτός εάν γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του.

    Το Telegram, το οποίο είναι γνωστό για τον σεβασμό του απορρήτου των χρηστών, έχει περισσότερους από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με σταθερή αύξηση περίπου 2 εκατομμυρίων χρηστών την ημέρα.

    Αυτό εξακολουθεί να είναι μόνο ένα κλάσμα της βάσης χρηστών του WhatsApp, η οποία αριθμεί περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων στον κόσμο από την εφαρμογή WeChat που ανήκει στην Κίνα, και Facebook Messenger το οποίο όπως και το WhatsApp ανήκει στη Meta.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.