Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αυτός είναι ο νέος ανταγωνιστής του Twitter, μια text-based έκδοση του Instagram

      Η νέα "εφαρμογή με βάση το κείμενο" του Instagram θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αναρτήσεις όπως το Twitter

    Επιτέλους έχουμε μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει και να αισθάνεται ο φημολογούμενος ανταγωνιστής του Twitter, μια instagramική εφαρμογή κειμένου, όπως αναφέρει η Lia Haberman, η οποία μοιράστηκε στο ενημερωτικό δελτίο ICYMI Substack αυτό που φαίνεται να είναι μια διαρροή από μια διαφάνεια παρουσιάσης του τμήματος μάρκετινγκ, όπου φαίνονται λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή. Η διαφάνεια δεν δίνει ξεχωριστό όνομα στην εφαρμογή -αντ' αυτού, την αποκαλεί απλώς "η νέα εφαρμογή του Instagram που βασίζεται σε κείμενο για συνομιλίες" - αλλά η εφαρμογή προφανώς έχει την κωδική ονομασία P92 ή, εναλλακτικά, Barcelona, σύμφωνα με την Haberman. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους στο Instagram και οι followers, το handle, το bio και η επαλήθευση θα μεταφερθούν από την κύρια εφαρμογή.

     

    Fwfs7vMaEAEQG42.jpeg

     

    Στην εφαρμογή, θα βλέπετε μια ροή και θα μπορείτε να κάνετε αναρτήσεις κειμένου μήκους έως 500 χαρακτήρων με συνημμένους συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο. Η εφαρμογή μοιάζει λίγο πολύ σαν μίξη του Instagram και του Twitter, με βάση δύο στιγμιότυπα οθόνης που περιλαμβάνονται στη διαφάνεια που διέρρευσε. Και η Meta θα έχει προφανώς κάποιους καλούς ελέγχους περιεχομένου από την αρχή, "εξοπλίζοντάς σας με ρυθμίσεις για να ελέγχετε ποιος μπορεί να σας απαντήσει και να αναφέρει το λογαριασμό σας", λέει η διαφάνεια. Οποιοιδήποτε λογαριασμοί έχετε μπλοκάρει στο Instagram θα μεταφερθούν προφανώς και στη νέα εφαρμογή.

     

     

    Ίσως το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η νέα εφαρμογή κειμένου του Instagram θα έχει και ένα στοιχείο αποκέντρωσης. "Σύντομα, η εφαρμογή μας θα είναι συμβατή με ορισμένες άλλες εφαρμογές όπως το Mastodon", αναφέρει η διαφάνεια του Instagram. "Οι χρήστες σε αυτές τις άλλες εφαρμογές θα μπορούν να αναζητούν, να ακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με το προφίλ και το περιεχόμενό σας, αν είστε δημόσιοι, ή αν είστε ιδιωτικοί και τους εγκρίνετε ως followers". (Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η συμβατότητα θα έρθει μέσω του ActivityPub, το οποίο η Meta έχει διερευνήσει μαζί με άλλες εταιρείες τεχνολογίας).

     

    Αν η εφαρμογή κυκλοφορήσει ευρέως, θα μπορούσε να κάνει το Instagram έναν ακόμη πιο δημοφιλή προορισμό από ό,τι είναι ήδη. Με τη συνεχή υποβάθμιση του Twitter λόγω των αλλοπρόσαλλων χειρισμών του Elon Musk, πολλοί άνθρωποι αναζητούν το επόμενο μέρος για να μοιράζονται ενημερώσεις που μοιάζουν με tweet. Ενώ πλατφόρμες όπως το Mastodon και το Bluesky έχουν κερδίσει κάποια έλξη, μια εφαρμογή Instagram με βάση το κείμενο θα προσέφερε έναν τρόπο στους ανθρώπους που έχουν ήδη δημιουργήσει followings στην πλατφόρμα να συνεχίσουν να δημοσιεύουν εκεί χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν για οπαδούς σε ένα ακόμη μέρος.

     

    Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία. Τον Μάρτιο, παρείχε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προσπάθειές της στο Platformer: "Εξερευνούμε ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την ανταλλαγή ενημερώσεων κειμένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου δημιουργοί και δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους".


    Πηγή
    Φωτογραφία: worldnewsera.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.