Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δύο από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρίες παροχής διαδικτύου μέσω δορυφόρου συγχωνεύονται για να αντιμετωπίσουν το Starlink

    Οι δορυφορικοί πάροχοι Διαδικτύου OneWeb και Eutelsat σχεδιάζουν να συγχωνευτούν με την ελπίδα να γίνουν ισχυρότερος αντίπαλος του Starlink της SpaceX. Η συγχώνευση, η οποία υπόκειται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και τους μετόχους της Eutelsat, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2023 και αποτιμά την OneWeb στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μέτοχοι της OneWeb και της Eutelsat θα κατέχουν ο καθένας το ήμισυ της συνδυασμένης εταιρείας. Η Eutelsat διαθέτει ένα στόλο 36 γεωστατικών δορυφόρων σε τροχιά. Αυτοί θα συνδυαστούν με το σύμπλεγμα δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της OneWeb, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από ψηλά. Το OneWeb έχει επί του παρόντος 428 δορυφόρους σε τροχιά από έναν σύνολο 648 δορυφόρων που έχει προγραμματιστεί στο δίκτυο πρώτης γενιάς του.

    Η OneWeb και η Eutelsat αναμένουν να έχουν συνδυασμένα έσοδα 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2022-2023. Ο πρόεδρος της Eutelsat Dominique D'Hinnin και η διευθύνουσα σύμβουλος Eva Berneke θα παραμείνουν σε αυτές τις θέσεις στη συγχωνευμένη οντότητα. Συμπρόεδρος θα γίνει ο επενδυτής της OneWeb, Sunil Bharti Mittal.

    Μετά την αναμενόμενη συγχώνευση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει ένα «ειδικό μερίδιο» στην OneWeb καθώς και αποκλειστικά δικαιώματα επί της εταιρείας. Αυτά παρέχουν στην κυβέρνηση σημαντικό λόγο στους ελέγχους εθνικής ασφάλειας στο δίκτυο και δικαιώματα αρνησικυρίας σε ορισμένες αποφάσεις, όπως η τοποθεσία των κεντρικών γραφείων της OneWeb.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Handout . / reuters
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.