Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Επιχειρηματίας συνελήφθη για πώληση πλαστών συσκευών Cisco αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Amazon και το eBay

    Ένας επιχειρηματίας με έδρα το Μαϊάμι συνελήφθη επειδή φέρεται ότι εισήγαγε πλαστό εξοπλισμό Cisco αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Κίνα και στη συνέχεια τον πούλησε στο Amazon και το eBay. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες στον 38χρονο Onur "Ron" Aksoy για την πώληση του πλαστού εξοπλισμού Cisco μέσω πολλών διαδικτυακών καταστημάτων-βιτρινών.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Aksoy εισήγαγε δεκάδες χιλιάδες ψεύτικες συσκευές Cisco από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Στη συνέχεια δημιούργησε τουλάχιστον 19 εταιρείες στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Φλόριντα, που ονομάστηκαν «Pro Network», για να μπορέσει να μεταπωλήσει το υλικό ως γνήσιο μέσω αυτών των δικτυακών τόπων.

    Η επιχείρηση φέρεται να απέφερε έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Ακσόι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Ο εξοπλισμός της Cisco που φέρεται να πουλούσε το Aksoy ήταν συνήθως παλαιότερα μοντέλα χαμηλότερης ποιότητας που είχαν αγοραστεί ή αποσυρθεί στο παρελθόν. Στη συνέχεια, τροποποιούσαν τον εξοπλισμό, στην Κίνα, κάνοντας τις συσκευές να φαίνονται σαν να ήταν νεότερα ή ακριβότερα μοντέλα προϊόντων Cisco.

    «Όπως υποστηρίζεται, οι Κινέζοι παραχαράκτες πρόσθεταν συχνά πειρατικό λογισμικό Cisco και μη εξουσιοδοτημένα, χαμηλής ποιότητας ή αναξιόπιστα εξαρτήματα—συμπεριλαμβανομένων στοιχείων για την παράκαμψη τεχνολογικών μέτρων που προστίθενται από τη Cisco στο λογισμικό για έλεγχο συμμόρφωσης με την άδεια χρήσης λογισμικού και για τον έλεγχο ταυτότητας του υλικού», δήλωσαν από το Υπουργεί Δικαιοσύνης. Επιπλέον, τα πλαστά προϊόντα συσκευάζονταν με αυθεντικές ετικέτες, κουτιά και έγγραφα.

    Ωστόσο, οι πελάτες που αγόρασαν τον εξοπλισμό συνειδητοποιούσαν αργότερα ότι τα προϊόντα ήταν ελαττωματικά. Συχνά, απλώς θα δυσλειτουργούσαν, προκαλώντας σημαντική ζημιά στα δίκτυα και τις λειτουργίες των χρηστών τους – σε ορισμένες περιπτώσεις, κοστίζοντας στις εταιρίες που προμηθεύτηκαν τα μηχανήματα, δεκάδες χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. «Οι πελάτες των πλαστών συσκευών του Aksoy περιλάμβαναν νοσοκομεία, σχολεία, κυβερνητικές υπηρεσίες και τον στρατό».

    Σύμφωνα με την ποινική καταγγελία που κατατέθηκε, οι δράση του Aksoy χρονολογείται τουλάχιστον από το 2013. Μπόρεσε να αγοράσει τον πλαστό εξοπλισμό σε «95 έως 98%» χαμηλότερα από τις τιμές των γνήσιων προϊόντων Cisco.

    Η κομπίνα αυτή προκάλεσε πολυάριθμες καταγγελίες από αγοραστές στο Amazon και το eBay. Σε απάντηση, η Amazon και το eBay ανέστειλαν ή τερμάτισαν τα καταστήματά του Aksoy στους ιστότοπούς τους. Αλλά ο Aksoy επανειλημμένα επέστρεψε στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, δημιουργώντας νέα καταστήματα με διαφορετικά ονόματα μεταξύ του 2014 και 2020.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Joan Cros/NurPhoto via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.