Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ινδία θα δημιουργήσει ένα ανοιχτό δίκτυο ηλεκτρονικού εμπορίου ως αντίβαρο στην "εισβολή" των Amazon και Walmart

    Η Ινδία θα ξεκινήσει ένα ανοιχτό δίκτυο για το ψηφιακό εμπόριο (ONDC - Open Network for Digital Commerce) καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να τερματίσει την κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών Amazon.com και Walmart στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο. Η κυκλοφορία της πλατφόρμας έρχεται μετά την "επιδρομή" του αντιμονοπωλιακού φορέα της Ινδίας την Πέμπτη σε εγχώριους πωλητές της Amazon και ορισμένων από το Flipkart της Walmart μετά από κατηγορίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.

    Η λεγόμενη πλατφόρμα ONDC της κυβέρνησης θα επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να συνδέονται και να συναλλάσσονται μεταξύ τους διαδικτυακά, ανεξάρτητα από όποια άλλη εφαρμογή χρησιμοποιούν. Η πλατφόρμα θα τεθεί σε κυκλοφορία δοκιμαστικά την Παρασκευή προτού δοθεί κανονικά στη κυκλοφορία, δήλωσε στο Reuters το υπουργείο Εμπορίου. Το κυβερνητικό έγγραφο ανέφερε ότι δύο μεγάλοι πολυεθνικοί παίκτες έλεγχαν περισσότερο από το ήμισυ του εμπορίου ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, περιορίζοντας την πρόσβαση στην αγορά, παρέχοντας προνομιακή μεταχείριση σε ορισμένους πωλητές και συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους των προμηθευτών. Δεν κατονόμασε τις εταιρείες. Το έγγραφο ανέφερε ότι το σχέδιο ONDC της Ινδίας είχε στόχο να συμπεριλάβει 30 εκατομμύρια πωλητές και 10 εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυό της. Το σχέδιο είναι να καλύψει τουλάχιστον 100 πόλεις και κωμοπόλεις μέχρι τον Αύγουστο.

     

    Φωτογραφία: REUTERS/ Abhishek N. Chinnappa


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.