Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ινδία καθυστερεί τον νόμο για την καταγραφή των δεδομένων πελατών VPN κατά 3 μήνες

    Η Ινδία θα δώσει στους παρόχους VPN και στους παρόχους υπηρεσιών cloud επιπλέον τρεις μήνες για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες που απαιτούν να διατηρούν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των πελατών τους και τις διευθύνσεις IP τους, παρέχοντας λίγο περισσότερο χρόνο στις εταιρείες καθώς πολλές προσπαθούν να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες και άλλες διερευνούν την έξοδο από την αγορά της Νότιας Ασίας. 
    Η Indian Computer Emergency Response Team, το όργανο που ορίστηκε από την κυβέρνηση για την προστασία της υποδομής πληροφοριών της Ινδίας, δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι παρατείνει την επιβολή των νέων κανόνων έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι κανόνες, που ανακοινώθηκαν στα τέλη Απριλίου, επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα . Η ανακοίνωσή του ακολουθεί έντονη κριτική από παρόχους VPN, πολλοί από τους οποίους, συμπεριλαμβανομένων των Nord και ExpressVPN, έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους να αφαιρέσουν τοπικούς διακομιστές στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι νέες κατευθύνσεις της CERT απαιτούν από του «παρόχους εικονικών ιδιωτικών διακομιστών (VPS), παρόχους υπηρεσιών cloud, παρόχους υπηρεσιών VPN, παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, παρόχους εικονικών ανταλλαγών περιουσιακών στοιχείων, παρόχους πορτοφολιών θεματοφύλακα και κυβερνητικούς οργανισμούς» να αποθηκεύουν τα ονόματα των πελατών, email διευθύνσεις, διευθύνσεις IP, αρχεία πελατών και οικονομικές συναλλαγές για περίοδο πέντε ετών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.