Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Λευκορωσία συλλαμβάνει εξέχοντα συντάκτη της Wikipedia και τον καταδικάζει σε 15 ημέρες κράτησης

    Η Κύρια Διεύθυνση για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς της Λευκορωσίας (GUBOPiK) συνέλαβε τον εξέχοντα συντάκτη της Wikipedia, Μαρκ Μπερνστάιν, σύμφωνα με το λευκορωσικό δικτυακό τόπο Zerkalo.

    Η σύλληψη έρχεται μετά την κοινοποίηση των προσωπικών πληροφοριών του Bernstein στο δημόσιο κανάλι Telegram του GOUPiK. Ο Bernstein είναι ένας από τους 50 κορυφαίους συντάκτες της ρωσικής Wikipedia. Ο δικτυακός τόπος The Verge μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες του Bernstein — συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του χειριστηρίου της Wikipedia και του τόπου εργασίας — είχαν κοινοποιηθεί στο κανάλι του GUBOPik στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μαζί με τη φωτογραφία και τα προσωπικά του στοιχεία δημοσιεύτηκε επίσης ένα βίντεο από τη σύλληψη του Μπερνστάιν. Στην ίδια τη φωτογραφία, ο Μπερνστάιν κατηγορείται ότι «διένειμε ψεύτικες αντιρωσικές πληροφορίες». Έκτοτε το κανάλι έχει γίνει ιδιωτικό.

    Σε ένα αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων του υποτιθέμενου ονόματος χρήστη Wikimedia του Bernstein, μπορείτε να δείτε ότι έχει κάνει πάνω από 200.000 επεξεργασίες σε άρθρα της Ρωσικής Wikipedia. Επί του παρόντος, ο λογαριασμός του περιγράφεται ως "αποκλεισμένος επ' αόριστον".

    Το Σάββατο ο ιστότοπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Charter 97 ανέφερε ότι ο Bernstein έλαβε 15 ημέρες σύλληψης, «σύμφωνα με το κέντρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.