Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα έκδοση του Google Chrome βελτιώνει τη γραμμή αναζήτησης με μηχανική μάθηση

      Το Google Chrome φέρνει επανάσταση στην εμπειρία αναζήτησης με την ενσωμάτωση μηχανικής μάθησης

    Η Google παρουσίασε μια σημαντική ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, εστιάζοντας στη βελτίωση της λειτουργικότητας της γραμμής διευθύνσεων, κοινώς γνωστής ως Omnibox. Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση, Chrome M124, εισάγει μοντέλα μηχανικής μάθησης στο Omnibox, με στόχο την παροχή πιο ακριβών και σχετικών προτάσεων ιστοσελίδων στους χρήστες.

     

    Προηγουμένως, το Chrome βασιζόταν σε χειροποίητους αλγόριθμους για να προτείνει αποτελέσματα αναζήτησης, οι οποίοι συχνά δεν είχαν την ευελιξία να προσαρμοστούν σε νέα σενάρια ή να φέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις. Με την ενσωμάτωση της μηχανικής μάθησης, η Google μπορεί πλέον να βελτιώνει και να ενημερώνει συνεχώς τους αλγορίθμους αναζήτησης, συλλέγοντας πιο φρέσκα σήματα και προσαρμοζόμενες στις εξελισσόμενες ανάγκες των χρηστών με την πάροδο του χρόνου.

     

    Μία από τις βασικές βελτιώσεις που επιφέρει το μοντέλο μηχανικής μάθησης είναι η ικανότητά του να λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες ενέργειες των χρηστών όταν προτείνει ιστοσελίδες. Αναλύοντας τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών με τις διευθύνσεις URL, όπως η απομάκρυνση από μια σελίδα λίγο μετά την επίσκεψή τους σε αυτήν, το μοντέλο μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα τη βαθμολογία συνάφειας, εξασφαλίζοντας ακριβέστερες συστάσεις.

     

    Η Google προβλέπει αυτή την ενημέρωση ως ένα σκαλοπάτι για περαιτέρω βελτιώσεις στην εμπειρία του χρήστη, με δυνατότητες όπως η ενσωμάτωση νέων σημάτων όπως η ώρα της ημέρας για τη βελτίωση της συνάφειας. Επιπλέον, το νέο σύστημα βαθμολόγησης που βασίζεται στη μηχανική μάθηση επιτρέπει στην Google να επαναλαμβάνει και να αναπτύσσει ενημερώσεις πιο αποτελεσματικά, υποσχόμενη συνεχή βελτίωση της ακρίβειας και της συνάφειας αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Rubaitul Azad (Unsplash)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.