Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα υπηρεσία της Mozilla θέλει να σας προστατεύσει από τους μεσίτες δεδομένων

      Ο δημιουργός του Firefox παρέχει τόσο μια δωρεάν όσο και μια επί πληρωμή έκδοση της νέας του υπηρεσίας.

    Σας έχει τύχει ποτέ να ψάξετε στο Google τον εαυτό σας και να βρείτε ένα σωρό αποτελέσματα από ιστότοπους "εύρεσης προσώπων" με τα προσωπικά σας δεδομένα; Οι μεσίτες δεδομένων συχνά κερδίζουν από την πώληση των πληροφοριών σας, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την πραγματική διεύθυνση του σπιτιού σας.

     

    Η Mozilla, ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox, μόλις ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Mozilla Monitor και λέει ότι θα κάνει αυτούς τους μεσίτες δεδομένων να αφαιρέσουν τις πληροφορίες σας.

     

    Η Mozilla προσφέρει τόσο ένα δωρεάν σχέδιο που θα σαρώσει τον ιστό για να βρει πού είναι καταχωρημένες οι πληροφορίες σας, όσο και ένα επί πληρωμή σχέδιο που θα κάνει το επιπλέον βήμα της αυτόματης αφαίρεσης αυτών των καταχωρίσεων από ιστότοπους μεσιτών δεδομένων. Το επί πληρωμή σχέδιο, Mozilla Monitor Plus, κοστίζει 13,99 δολάρια το μήνα ή 8,99 δολάρια το μήνα εάν καταβάλλεται ετησίως. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης συνεχή παρακολούθηση του διαδικτύου για τις πληροφορίες σας.

     

    Το Mozilla Monitor είναι η επανέναρξη μιας προηγούμενης υπηρεσίας της Mozilla, παλαιότερα γνωστής ως Firefox Monitor. Αρχικά, η δωρεάν υπηρεσία παρακολουθούσε απλώς τον ιστό για να βρίσκει περιπτώσεις που το email σας εμπλέκεται σε παραβίαση δεδομένων. Η εστίαση φαινόταν να είναι στην ευπάθεια σε πιθανή κλοπή ταυτότητας, δεδομένου ότι τέτοιες παραβιάσεις δεδομένων θα μπορούσαν να διαρρεύσουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης ενός ατόμου, καθώς και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών ή κοινωνικής ασφάλισης. Η τελευταία έκδοση αυτής της υπηρεσίας, το Mozilla Monitor, εξακολουθεί να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αλλά τώρα περιλαμβάνει και την παρακολούθηση των διαμεσολαβητών δεδομένων.

     

    Η διαμεσολάβηση δεδομένων είναι μεγάλη επιχείρηση με εκτιμήσεις που ανεβάζουν τα έσοδα του κλάδου σε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο - οπότε διακυβεύονται πολλά καθώς η Mozilla αναπτύσσει αυτή τη λειτουργία.

     

    Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν πραγματικά να εξαιρεθούν από τη συμπερίληψή τους από τους μεσίτες δεδομένων. Ωστόσο, η αφαίρεση των πληροφοριών σας μπορεί να είναι μια κουραστική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστό αίτημα σε κάθε μεμονωμένο ιστότοπο μεσιτείας δεδομένων.

     

    Υπάρχουν υπάρχουσες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες αφαίρεσης παρόμοιες με το Mozilla Monitor, αλλά καμία δεν είναι τόσο μεγάλη ή γνωστή όσο ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από τον Firefox. Ίσως με την προσφορά της Mozilla μιας τέτοιας υπηρεσίας, περισσότεροι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν πόσα από τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται στο διαδίκτυο και διατίθενται προς πώληση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.