Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η πρόεδρος της FCC προτείνει νέο ευρυζωνικό πρότυπο στις ΗΠΑ με ταχύτητες λήψης 100Mbps και αποστολής 20Mbps

    Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Jessica Rosenworcel στοχεύει να αυξήσει το πρότυπο ταχύτητας ευρυζωνικής σύνδεσης από 25Mbps σε 100Mbps για λήψεις και από 3Mbps σε 20Mbps για μεταφορτώσεις.

    Το "Notice of Inquiry" της Rosenworcel προτείνει την αύξηση του εθνικού προτύπου ευρυζωνικότητας στα 100 megabits ανά δευτερόλεπτο για λήψη και 20 megabits ανά δευτερόλεπτο για μεταφόρτωση και συζητά πάνω σε μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για νέα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το Infrastructure Investment and Jobs Act », ανέφερε η FCC σε σημερινή ανακοίνωσή της. Η Rosenworcel προτείνει επίσης «έναν ξεχωριστό εθνικό στόχο 1Gbps/500Mbps για το μέλλον».

    Η μέτρηση 25/3Mbps υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 υπό τον τότε Πρόεδρο Tom Wheeler και δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον πρώην Πρόεδρο Ajit Pai κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στην επιτροπή. Ο Pai αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2021 ότι οι ταχύτητες λήψης 25Mbps και φόρτωσης 3Mbps εξακολουθούσαν να είναι αρκετά γρήγορες για τους οικιακούς χρήστες του Διαδικτύου.

    «Οι ανάγκες των χρηστών του Διαδικτύου ξεπέρασαν εδώ και πολύ καιρό τη μέτρηση ταχύτητας 25/3 της FCC, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας υγείας που μετακίνησε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής στο διαδίκτυο», δήλωσε η Rosenworcel στην ανακοίνωση. «Η μέτρηση 25/3 δεν είναι απλώς πίσω από την εποχή της, είναι επιβλαβής γιατί δείχνει τον βαθμό στον οποίο οι γειτονιές με χαμηλό εισόδημα και οι αγροτικές κοινότητες μένουν πίσω και μένουν εκτός σύνδεσης».

    Εάν η FCC αυξήσει το πρότυπο ταχύτητας και αξιολογήσει την προσιτή τιμή, είναι πιο πιθανό να διαπιστώσει ότι η ευρυζωνική σύνδεση δεν αναπτύσσεται με εύλογο και έγκαιρο τρόπο. Ωστόσο, η Rosenworcel θα χρειαστεί πλειοψηφία των Δημοκρατικών με 3 ψήφους σε σύνολο 5 για να αντιστρέψει την απελευθέρωση της ευρυζωνικής βιομηχανίας του προκατόχου της Ajit Pai και να ανακτήσει την εξουσία να αντιμετωπίζει τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου ως κοινούς φορείς, έτσι τα πρακτικά αποτελέσματα της αλλαγής του προτύπου ταχύτητας θα μπορούσαν να περιοριστούν εκτός εάν υπάρξει και τρίτος Δημοκρατικός ως μέλος στην FCC.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images | Kevin Dietsch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.