Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google, η Apple και η Mozilla συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο benchmark για τους φυλλομετρητές τους

      Η πολιτική διακυβέρνησης της ομάδας βασίζεται στη συναίνεση θα πρέπει να αποτρέπει τα αθέμιτα πλεονεκτήματα

    Η Google, η Apple και η Mozilla συνεργάζονται σε ένα καλύτερο σημείο αναφοράς για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Το Speedometer 3 θα είναι μια «διαβιομηχανική προσπάθεια συνεργασίας» από τους κατασκευαστές του Chrome, του Safari και του Firefox για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου που εξισορροπεί τα οράματα των εταιρειών για τη μέτρηση της ανταπόκρισης των φυλλομετρητών.

    Οι τρεις αυτές εταιρείες να φτιάχνουν ένα εργαλείο που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των ανταγωνιστικών προϊόντων τους μοιάζει με συνταγή καταστροφής. Ωστόσο, η πολιτική διακυβέρνησης του Speedometer περιλαμβάνει ένα σύστημα συναίνεσης που διαφέρει ανάλογα με τις πιθανές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, για σημαντικές αλλαγές θα απαιτηθεί έγκριση από τις άλλες δύο εταιρείες, ενώ οι «μη ασήμαντες αλλαγές» θα χρειαστούν τη συγκατάθεση ενός από τα άλλα δύο μέρη. Εν τω μεταξύ, οι "τετριμμένες αλλαγές" μπορούν να φωτιστούν με πράσινο χρώμα από έναν αναθεωρητή από οποιονδήποτε από τους τρεις κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης. Ο στόχος της πολιτικής είναι ότι «η ομάδα εργασίας θα πρέπει να μπορεί να αποφασίσει γρήγορα για τις περισσότερες αλλαγές, ανάλογα με τον αντίκτυπο της κάθε αλλαγής».

    Το έργο θα ακολουθεί το Speedometer 2, το τρέχον de facto σημείο αναφοράς που αναπτύχθηκε από την ομάδα WebKit της Apple. Το Chrome, το Safari και ο Firefox είναι τρία από τα τέσσερα πιο χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης σήμερα. Αυτό το τέταρτο πρόγραμμα περιήγησης, το Microsoft Edge, δεν εκτελεί τη δική του μηχανή, αντίθετα βασίζεται στο Chromium ανοιχτού κώδικα της Google με κινητήρες Blink και V8.

    Το έργο Speedometer 3 βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και η σελίδα του στο GitHub προειδοποιεί ότι "βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη και είναι ασταθές". Οι ομάδες συνιστούν τη χρήση του Speedometer 2.1 έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα είναι έτοιμο το Speedometer 3.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Will Shanklin/Engadget
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.